Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ζωή Κωνσταντοπ​ούλου: Ύποπτος για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπανδρέου

Zoi-Konstantopoulou
Τον Γιώργο Παπανδρέου βάζει στο κάδρο των ευθυνών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενω την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει την άποψή της ότι έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε παραλάβει το “επίμαχο” υλικό από τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν τοποθετήθηκε σε θέση υπουργού Οικονομικών, το καλοκαίρι του 2011.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισημαίνει με νόημα ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί φυσικά με εκείνους του ΠΑΣΟΚ, παρέχουν “ασυλία” στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και κατηγορεί για όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή κατάθεσή του.
Από το βέλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ξεφεύγουν ούτε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά ούτε και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, και σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν… εκκρεμότητες με την υπόθεση.
Μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Γιώργο Παπανδρέου, και την τακτική που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει τις απόψεις του μέσω υπομνήματος, αντί να προσέλθει ο ίδιος και να καταθέσει στην Επιτροπή, όπως του ζητήθηκε δυο φορές.
“Την τακτική του υπομνήματος την επιλέγουν όσοι είναι ύποπτοι. Ουσιαστικά δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι είναι ύποπτος για την υπόθεση αυτή”, είναι το σχετικό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή για σταθερή προσπάθεια να μην υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ysterografa.gr