Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Καπρίλες: Ποιός ξέρει πότε πέθανε ο Τσάβες;

Henrique-Capriles-Hugo-Chavez
Με τις πρώτες εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Νικολά Μαδούρο θα σαρώσει στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη Βενεζουέλα στις 14 Απριλίου, “πατώντας” πάνω στο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα από την απώλεια του Ούγκο Τσάβες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του. Έστω κι αν μοιάζει καταδικασμένος να ηττηθεί.
Ο Καπρίλες ηττήθηκε τον Οκτώβριο από τον Ούγκο Τσάβες με διαφορά 12%, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θρήνο του λαού για τον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, ώστε ο Νικολά Μαδούρο να κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να προηγηθεί ουσιαστική πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Ποιός ξέρει πραγματικά πότε πέθανε ο Πρόεδρος Τσάβες; Η κυβέρνηση λέει ότι υπέκυψε στον καρκίνο την προηγούμενη Τρίτη, μετά από σχεδόν δυο χρόνια μάχης. Δεν μας έχει δώσει όμως καμία ιατρική πληροφόρηση”, δήλωσε με νόημα ο Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για παραβίαση του Συντάγματος, επειδή στήριξαν δημοσίως τον Νικολά Μαδούρο.
Ο Καπρίλες παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά οδηγείται σε εκλογική… σφαγή, ενώ δεν διέφυγαν της προσοχής οι δημόσιες προειδοποιήσεις του Νικολά Μαδούρο για ενδεχόμενη δίωξη κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι προσβάλλει τη μνήμη του Ούγκο Τσάβες.

antigrafa.gr