Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΑΤ , χημικά και απεργία πείνας αιρετών στο Μεσολόγγι για την "Αθηνά"



Στιγμές ένδοξου παρελθόντος φαίνεται πως ζει πάλι η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, καθώς επιχειρεί να κάνει νέα… έξοδο και να κατατροπώσει το σχέδιο «Αθηνά», με μια σειρά «μαχητικές» δράσεις, που ξεκινούν από τις μαύρες σημαίες στα κτήρια και την απεργία πείνας και φτάνουν μέχρι την άρνηση των αιρετών να μετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ή να καλέσουν κάποιον πολιτειακό ή κυβερνητικό παράγοντα στις γιορτές εξόδου.
Αναλυτικότερα, όπως αποφάσισε το ΔΣ Μεσολογγίου:
1. Από το Σάββατο 9 Μαρτίου, «Το Μεσολόγγι υψώνει μαύρη σημαία». Σε κάθε δημόσιο κτίριο, δημοτική υπηρεσία καθώς και στα καταστήματα της πόλης, υψώνεται «η Σημαία της Αδικίας και της Ασέβειας» προς την πόλη και τους πολίτες της.
2. Χθες Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, προχώρησε στο κλείσιμο του εθνικού δρόμου, στον κόμβο της Ναυπάκτου, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπάκτου.
3. Σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου οι αιρετοί ξεκινούν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στο Μουσείο – Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης. «Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών».
4. Ο Δήμος και οι φορείς της πόλης δε θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στο χώρο των επισήμων θα υπάρχει μόνο πανό διαμαρτυρίας.
5. Στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.
6. Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις Πρεσβείες των ξένων κρατών που εκπροσωπούνται στις Εορτές Εξόδου.
7. Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις πόλεις του παγκόσμιου δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», που θα φιλοξενήσουμε το προσεχή Οκτώβριο στην πόλη μας.
8. Καλούμε τους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εφόσον το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γίνει νόμος του κράτους με όσα αναφέρονται σε αυτό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού μας και ειδικότερα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
9.Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Καλούμε κάθε πολίτη να συμμετάσχει και να στηρίξει ενεργά την απόφαση μας.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την ύπαρξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στο ΑΔΙΚΟ Για το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

aftodioikisi.gr