Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ήττα του Αστέρα στο Λουτράκι που έπαιζε με βασικές ελείψεις

paol ektos“Λαβωμένος” από τις πολλές απουσίες βασικών του παικτών ο Αστέρας ηττήθηκε στο Λουτράκι με σκορ 1 – 0 από τον ΠΑΟ Λουτράκι, σ’  έναν αγώνα όπου το μόνο κέρδος για τον Αστέρα ήταν η αξιοπρεπής εμφάνιση των νεαρών του παικτών.
Οι απουσίες, για διάφορους λόγους, των Μαστρογιαννόπουλου, Ρούτση, Αναγνωστόπουλου, Μυργιώτη, Καπού και Πρίφτη εμπόδισε τον προπονητή του Αστέρα κ. Μεϊμάρογλου να παρατάξει την κατά τεκμήριο καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Αστέρας εμφάνισε μια άκρως αγωνιστική ενδεκάδα και ηττήθηκε μ’ ένα τυχερό τέρμα, που πέτυχε με το γόνατο ο Πέτρου για τον ΠΑΟ Λουτράκι. Με τη νίκη του αυτή και σε συνδυασμό με τ’ άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, ο ΠΑΟ Λουτράκι αναδείχτηκε πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει ευνοϊκό τον άνεμο, αλλά να αγωνίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική του λειτουργία. Έκλεισε του χώρους στο κέντρο του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην επίθεση μιας και απουσίαζαν οι κατ’ εξοχήν επιθετικοί του. Μετά το 20λεπτο, όταν και γύρισε στο κέντρο ο Μερκούρης που ξεκίνησε επιθετικός, ο Αστέρας φαινόταν να διαχειρίζεται τον αγώνα αρκετά καλά. Η καθοδήγηση από τον προπονητή του και η αγωνιστικότητα των παικτών του, βοήθησε τον Αστέρα να τελειώσει το ημίχρονο αναίμακτα. Ο ΠΑΟΛ δεν είχε τη μεγάλη φάση και ο Κολιμάδης φώναξε “παρών” σε δυό καλά σουτ που επεχείρησε ο Ζερβός και ο Αποστολάκης. Επίσης ο Χρυσαφίδης, τον οποίο είχε “αποκλείσει” από τον αγώνα ο Γιαννόπουλος, είχε μια άστοχη προβολή από πλάγια θέση σε σέντρα του Αντωνίου. Ο Αστέρας είχε μόνο μια φάση, όταν Ο Παπαδημητρίου σούταρε από καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά πολύ άστοχα.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΛ να πετυχαίνει νωρίς το τέρμα που τελικά έκρινε τον αγώνα. Στο 51’ ύστερα από κόρνερ, στη σύγχυση που επικράτησε, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Πέτρου και κατέληξε στα δίχτυα του Κολιμάδη. Απελευθερωμένοι από τέρμα οι παίκτες του ΠΑΟΛ έπαιζαν με περισσότερη σιγουριά, αλλά και οι παίκτες του Αστέρα συνέχιζαν να διατηρούν το αγωνιστικό τους πνεύμα. Ο Αποστολάκης με δύο δικές προσωπικές ενέργειες έφτασε απέναντι από τον Κολιμάδη, αλλά σούταρε και τις δύο άψυχα και ο Κολιμάδης μπλόκαρε εύκολα, ενώ και ο Χρυσαφίδης με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ χάνοντας μια καλή ευκαιρία. Ο Γκαρμίρης στο 73’ έπιασε ένα κεραυνό από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Κολιμάδης απογειώθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά, με τη μπάλα να στρώνεται στον Αντωνίου που έπιασε εναέριο σουτ, αλλά πάνω στον Κολιμάδη που έκλεισε το οπτικό του πεδίο. Προς το τέλος του αγώνα, με εύθραυστο το σκορ στο 1 – 0, ο Αστέρας βγήκε μπροστά και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για τέρμα με δύο τρία στημένα που κέρδισε. Στο 84 όμως,ο διαιτητής κ. Φραντζής άφησε ατιμώρητο τον Μαυρέλη που ανέκοψε αντικανονικά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του, τον επελαύνοντα Φωλιά. Οι παίκτες του ΠΑΟΛ ροκάνισαν έξυπνα τον υπολειπόμενο χρόνο και πανηγύρισαν την πιο σημαντική νίκη τους στο πρωτάθλημα, μιας και με αυτήν το κατέκτησαν.

Ο διαιτητής κ. Φραντζής είναι ανεπαρκής για αγώνες Α’ κατηγορίας. Δυστυχώς όμως, αυτούς τους διαιτητές έχουμε και γι αυτό πρέπει να ληφθούν άλλες αποφάσεις που ξεφεύγουν από το χώρο αυτόν. Ο βοηθός του κ. Σπηλιώτης ήταν γενικά καλός, ενώ ο κ. Αθ. Μπουρτζοβίτης είχε αρκετά λάθη.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μπέκος, Βουτσινάς, Αντωνίου, Ζερβός (81’ Καλλάς), Μαυρέλης, Αποστολάκης (92’ Σέγγας), Παινέσης, Γιαννακούλης, Πέτρου, Τσουμάνης (67’ Γκαρμίρης), Χρυσαφίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Κουτρούλης, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Μερκούρης, Πεθαίνος,  Καραγιαννίδης.