Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία θα βγούμε απ’ την κρίση

Antonis-Samaras 
Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ
 
Σαφές μήνυμα για την ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων έστειλε στην Τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς μια μέρα πριν τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Οσον αφορά την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για την ανάγκη ενός απλούστερου συστήματος με αυστηρότρες τιμωρίες, χρήση της τεχνολογίας και χαμηλότερους συντελεστές για να υπάρχει κίνητρο.
“Προτεραιότητα ειναι να σταθεροποιήσουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα και όσο καθιστούμε αξιόπιστο το φορολογικό τόσο θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές, το λέω αυτές τις ημέρες που υπάρχουν και οι συναντήσεις με την τρόικα και ζούμε ώρες αναταράξεων” είπε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας έτσι μήνυμα και στους εκπροσώπους των δανειστών μας.
“Το 2013 θα αποτελεί έτος τομής, καμπής για την ανάκαμψη” είπε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Η Ελλάδα μέσα στα δύσκολα που περνά ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων , τόνισε ο Αντώνης Σαμαρά εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως μέσα από την επιχειρηματικότητα περνά ο δρόμος για έξοδο από την κρίση.
Μιλώντας στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων με θέμα την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο της ύφεσης. “Αλλα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν , τώρα είναι η ώρα να συνεχισθεί η πορεία εξόδου από την κρίση, με επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών , τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και πάταξη γραφειοκρατίας” τόνισε θέτοντας ως βασικό ζητούμενο να παραμείνει η Ελλάδα στη σφαίρα της αξιοπιστίας, να υπάρχει άγκυρα αξιοπιστίας , όπως είπε χαρακτηριστικά.
Για τον Πρωθυπουργό βασικά ζητήματα είναι το πρόβλημα ρευστότητας και η ανάγκη αύξησης της επιχειρηματικότητας. “Αγωνιζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες” τόνισε επισημαίνοντας πως με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τραπεζών. ” Με την εμπιστοσύνη μεγαλωνει και το ρεύμα επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες, ενώ η ρευστότητα ενισχύεται και με το να ξεχρεώσει το κράτος αυτά που οφείλει στους πολίτες” τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως στα τέλη Απριλίου ξεκινά ένα πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων που ανακυκλούμενες θα φτάνουν το 1,5 δις έτσι ώστε να στηριχθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και πρόγραμμα εγγυητικών επιστολών. Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας ενώ έδωσε ιδιαίτερη ιδιαίτερη έμφαση στο νέο επιχειρηματία και στην ανταγωνιστικότητα.
” Μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία θα βγούμε από την κρίση” δήλωσε επισημαίνοντας πως οι συντεχνιακές νοοτροπίες του παρελθόντος και η γραφειοκρατία είχαν δημιουργήσει μια στρεβλή κατάσταση. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό νόμο έκανε λόγο για καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το κλίμα, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένα συμβόλαιο μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν και της πολιτείας.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως προωθούνται άμεσα 25 παρεμβάσεις για την απλοποίηση των εξαγωγών με παράλληλη κατάργηση σειράς εμποδίων που δημιουργούσαν προβληματα . ” Ο νέος νόμος χτυπά τη γραφειοκρατία και φέρνει επενδύσεις” είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίσπευση και των αποκρατικοποιήσεων.
 
ysterografa.gr