Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Eκδήλωση-σ​υζήτηση της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-​Ευρωστίνης στον Πύργο Κορινθίας

556168_162787087185276_968001610_n.jpg

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα, 25 Φεβρυαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης στον Πύργο Κορινθίας. Στην πρωτοβουλία αυτή παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάς, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης, Βλάσης Αδρακτάς, αγρότης, συντονιστής της Τ.Ο. Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης και Γιώργος Ψυχογιός, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στις τελευταίες εκλογές. Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα σε ένα γεμάτο καφενείο του όμορφου αυτού χωριού της Δυτικής Κορινθίας, ξεκίνησε με την παρουσίαση των ενεργειών και στόχων της Τ.Ο. Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης, καθώς και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Γιώργο Ψυχογιό με έμφαση στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στον βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Ζαχαριά, ο οποίος μετά εικοσιπέντε περίπου χρόνια υπηρεσίας ως γιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως κλήθηκε να υπηρετήσει την περιοχή του και ως βουλευτής. Η τοποθέτηση του τελευταίου περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: την κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα  της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, τέλος, τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών των πόλεων και της υπαίθρου. Στην παρουσίασή του, ο βουλευτής Αρκαδίας, τόνισε κυρίως την άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών με πρωτοφανή επιβάρυνση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση που έχει ως αποτέλεσμα τη μη αξιοποίηση των οικονομικών, ενεργειακών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως των νέων, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρείται η εκποίηση νευραλγικών τομέων της δημόσιας διοίκησης και περιουσίας. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι τα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμάτων και του νερού σε ιδιώτες, αλλά και η απαξίωση δομών και υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως τα δημόσια Νοσοκομεία και συγκεκριμένες περιφερειακές διοικητικές υπηρεσίες παραπέμπουν σε συνθήκες Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ).
Τέλος, ο Βλάσης Αδρακτάς, ανέπτυξε τις προτάσεις του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εκτενή αναφορά στις πρόσφατες μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις του Νομού μας που συνοδεύτηκαν από μέτρα πρωτοφανούς καταστολής και προσαγωγές αγροτών, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρωτοβουλία ίδρυσης Αγροτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με στόχο την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων των αγροτών στα πλαίσια ενός αυτόνομου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων.          

26.02.2013
 Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης