Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οριακή πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public Issue


Οριακή πρωτιά της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public IssueΠροβάδισμα μόλις 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει η ΝΔ μετά από πολλούς μήνες στη δημοσκόπηση της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Βέβαια, μπροστά πέντε μονάδες βρίσκεται οι ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην παράσταση νίκης. Με μεγάλη διαφορά βρίσκεται μπροστά ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δεν έχει βγει ακόμη στον «αέρα»...
Αναλυτικότερα:
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, Χρυσή Αυγή 10%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, Δημοκρατική Αριστερά 7% , ΚΚΕ 5,5%.
Στην παράσταση νίκης, δηλαδή ποιος θα εκλέγονταν εάν γινόταν σήμερα εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν: Ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% και η Νέα Δημοκρατία με 39%
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 48% των προτιμήσεων, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
Ως πιο δημοφιλής πολιτικός αναδεικνύεται ο Φ. Κουβέλης με 51% και έπονται ο Α. Σαμαράς(45%), ο Α. Τσίπρας(37%), ο Π. Καμμένος(32%), ο Ε. Βενιζέλος(22%) και ο Ν. Μιχαλολιάκος(16%).

eklogika.gr