Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

H απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης από τον βυθό του κόλπου των Αντικύρων .

«ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ»
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Προς: Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.» κο Κάζα
Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή χρονιά και να σας συγχαρούμε για την θέση ευθύνης που σας έχει ανατεθεί, για την οποία ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας.
Θέλουμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε για δέσμευση της προηγούμενης διοίκησης (κου Ι. Στράτου) που δόθηκε στις 30 Μαΐου 2005 στο εργοστάσιο κατά τη διαβούλευση που οργάνωσε με τους Δημάρχους του Κορινθιακού κόλπου και εμού ως Προέδρου του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ για την απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης από τον κόλπο των Αντικύρων μετά το τέλος της απόθεσης της στον κόλπο.
Να υπενθυμίσουμε κε Πρόεδρε δύο μόνο στοιχεία από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ένα ότι το βάθος είναι μικρό (110 μ.) και είναι εύκολη η απορρόφηση. Το δεύτερο ότι, αν δεν απορροφηθεί, θα «προμηθεύει» τον Κορινθιακό κόλπο για δεκαετίες! Τούτο σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή του οικοσυστήματος που βέβαια κανείς δεν εύχεται.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι, στις συντονισμένες από τους φορείς του Κορινθιακού κόλπου προσπάθειες για τη βιωσιμότητα του, εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ ποσό 170.000.000 € για αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών του κόλπου.
Πιστεύουμε κε πρόεδρε ότι είναι η ώρα που πρέπει να προχωρήσετε στην απορρόφηση της Κόκκινης λάσπης γράφοντας τη δική σας ιστορία για την αξιοβίωτη ανάπτυξη του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος των έξι νομών και των τεσσάρων Περιφερειών.
Ο Κορινθιακός κόλπος είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που διαθέτει και τα 7 συγκριτικά πλεονεκτήματα (και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό) που αναφέρονται σε σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για μία βιώσιμη ανάπτυξη. Θα είμαστε ευτυχείς να πληροφορηθούμε ότι ξεκινάτε αυτή την προσπάθεια της απορρόφησης της Κόκκινης Λάσπης από τον βυθό του κόλπου των Αντικύρων που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση του Οικοσυστήματος.
Κύριε Πρόεδρε θα επιθυμούσαμε μία συνάντηση μαζί σας όταν εσείς βρείτε χρόνο για μια εποικοδομητική συζήτηση.
Με τιμή

Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

korinthostv.blogspot.gr