Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Όλγα: Κάποιοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια

Olga-Kefalogianni
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο “Βήμα Fm” η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις προοπτικές που διανοίγονται το τρέχον έτος για τον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική παράμετρο για τη συνολική πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα, με την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων και τα κρούσματα βίας τα οποία πυκνώνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα της φημολογίας περί μελλοντικής υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, διαψεύδοντας, όπως είχε κάνει και με συνέντευξή της στα “Υστερόγραφα”, τις σχετικές… διαδόσεις.
“Το θέμα του τουρισμού θα πρέπει να το προσεγγίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις παραδοσιακές αγορές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, κάτι που μας δίνει την ώθηση να δουλέψουμε ακόμη πιο δυναμικά. Παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και δεν πρέπει να ξεχνάμε, παρά τα θετικά μηνύματα, ότι ο ελληνικός τουρισμός πέρασε δύσκολα χρόνια”, δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε με την κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο, τα θετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα που ήδη είναι ορατά, αλλά και όσους… μένουν μακριά από αυτή τη μάχη για την υπέρβαση της κρίσης. “Καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το μήνυμα που εκπέμψαμε μετά τις εκλογές του Ιονυίου ήταν ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι σε τροχιά σταθερότητας. Το κλίμα άλλαξε, και αποτελεί δική μας ευθύνη το να καταφέρουμε να προστατεύσουμε αυτό το κεκτημένο.
Είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, κατανοώ ωστόσο ότι κάποιοι δεν θέλουν να συμμετέχουν. Ταυτόχρονα ωστόσο δεν καταθέτουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση. Θα πρέπει τουλάχιστον να συμβάλλουν στη διαφύλαξη της σταθερότητας και της κοινωνικής ειρήνης.
Βρισκόμαστε ακόμη σε έναν δύσκολο δρόμο, δεν πρέπει λοιπόν να αποπροσανατολιζόμαστε. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα που θα μπορέσει να στηρίξει τους πολίτες με δουλειές και ευκαιρίες για όλους”, δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την επιτυχία του έργου της κυβέρνησης: “Για το καλό όλων η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει. Και θα πετύχει. Γι΄αυτό βέβαια χρειάζεται σταθερότητα και χρόνος. Όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να προστατεύσουμε την κοινωνική ειρήνη, και την εικόνα σταθερότητας στην οικονομία. Να στείλουμε στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, μια χώρα όπου υπάρχει σταθερότητα”.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Τουρισμού: “Η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται στο να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά και στο να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Παραλάβαμε μια απλή Γενική Γραμματεία, και τη μετατρέπουμε σε ένα υπουργείο επιτελικής σημασίας για τον τουρισμό. Την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, καταθέτουμε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό”.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η οποία βγήκε πρώτη στην Α΄Αθηνών στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ξεπερνώντας ιστορικά και παραδοσιακά στελέχη του κόμματος, τόνισε ακόμη ότι “σε μια Δημοκρατία, πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει πάντα, σημασία όμως έχει να μένουμε εκεί, γιατί έξω από το Κοινοβούλιο οδηγούμαστε σε έναν τυφλό πόλεμο με έξαρση της βίας”.
Όσο για τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος από την πλευρά της να είναι υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν άφησε και πάλι περιθώρια: Εγώ κάνω τη δουλειά μου στο υπουργείο. Έχω αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, και θέλω να το ολοκληρώσω. Τα δημοσιεύματα δεν προέρχονται από εμένα, προφανώς. Πέρα από το έργο μου στο υπουργείο Τουρισμού, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο”, επεσήμανε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

ysterografa.gr