Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλες ανατροπές για ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις

Giannis-Vroutsis
Μεγάλες ανατροπές στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τα Ταμεία, καθώς και στις συντάξεις, προαναγγέλλει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
Ο Γιάννης Βρούτσης αποκαλύπτει ότι, σταδιακά από το 2014 οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν ενιαίες εισφορές και συντάξεις, υπό την ομπρέλα μόνο 3-4 Ταμείων, σε σχέση με τα περίπου 90 τα οποία λειτουργούν σήμερα με σχετική αυτοτέλεια.
“Θα άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες που υπάρχουν. Αυτή είναι η πραγματική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού”, δηλώνει με νόημα ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην πλήρη, διοικητική και οικονομική ενοποίηση των 90 πρώην Ταμείων, τα οποία συγχωνεύτηκαν με τον νόμο Πετραλιά, αλλά λειτουργούν μέχρι και σήμερα με πλήρη αυτοτέλεια.
Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της προοπτικής μείωσης εισφορών: “Ο σχεδιασμός μας προβλέπει τη συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σταδιακά έως το 2016.
Μια τέτοια σημαντική μείωση πάντως, θα συνοδεύεται από ανάλογη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, προκειμένου να μην υπάρχουν υστερήσεις στα έσοδα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”, τονίζει ο Γιάννης Βρούτσης.

ysterografa,gr