Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρουπακιώτης “βλέπει” Κορυδαλλό για όσους παρανόμησαν

Την προοπτική του… Κορυδαλλού, για όσους έχουν παρανομήσει και αποδειχθεί η ενοχή τους, παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
Antonis-Roupakiotis-ParliamentΟ κ. Ρουπακιώτης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σημείωσε με έμφαση ότι “οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να προχωρήσουν ως το τέλος, για όσους εγκαλούνται, και εφόσον αποδειχθεί ότι παρανόμησαν, να πάνε στον Κορυδαλλό. Το χρέος όλων είναι να πράξουν τα πάντα ώστε να μην μείνει κανείς ατιμώρητος”.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ακόμη τον ορισμό Εισαγγελέα Διαφθοράς, o οποίος θα έχει συντονιστικές αρμοδιότητες, ενώ δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει και θα προωθήσει μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα διευκολύνουν την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια, και σχολίασε με νόημα ότι “οι δικαστές οφείλουν να αντιληφθούν πως η κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη”.
Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Αντώνη Ρουπακιώτη ότι “η χρήση μαλακών ναρκωτικών σε δικό σου χώρο αποτελεί μικρό πλημμέλλημα”, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη σήμερα είναι απελπιστική, και σημείωσε  με έμφαση ότι ο ίδιος επιθυμούσε να αποτελέσει κυμματοθραύστη στις επιθέσεις τις οποίες δέχεται η ελληνική κοινωνία.