Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Υπουργό για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου»



Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια απέστειλε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, μεταφέροντας το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για επείγουσα συνάντηση στο Υπουργείο σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου. Για το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:
«Την περασμένη εβδομάδα παρέστην, κατόπιν προσκλήσεως, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σχετικά με τις συλλογικές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αποτροπή της πιθανότητας να καταργηθεί το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με επίσημη απόφασή του, με εξουσιοδότησε να έρθω σε επαφή με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να ζητήσω εκ μέρους του Δήμου επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Δένδια για το θέμα, παρουσία όλων των Βουλευτών του Νομού, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου. Αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι όχι μόνο η κατηγορηματική διάψευση κάθε φήμης περί κατάργησης του Τμήματος,αλλά και η διαβεβαίωση ότι η αστυνομική παρουσία στο Δήμο θα αναβαθμιστεί.
Απέστειλα άμεσα επιστολή στον Υπουργό, στην οποία επεσήμανα τη σοβαρότητα του θέματος. Επανέλαβα ότι, στην περίπτωση που καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, και με δεδομένο ότι έχει ήδη καταργηθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Δερβενίου, ένας ολόκληρος Δήμος θα μείνει χωρίς αστυνόμευση. Τόνισα ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και ότι ήδη οργανώνονται, τόσο μέσω του Δήμου, αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων, παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Σε συνέχεια της επιστολής επικοινώνησα την ίδια ημέρα με το ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού και συνομίλησα με τον διευθυντή του, στον οποίο επεσήμανα ότι πρόκειται για κατεπείγον πρόβλημα, στο οποίο μοναδική αποδεκτή λύση είναι η κατηγορηματική διάψευση, από τον ίδιο τον Υπουργό, ενώπιον όλων των Βουλευτών του Νομού και του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε φήμης περί κλεισίματος του Τμήματος.
Θα είμαι σε επαφή με το Υπουργείο και αμέσως μόλις λάβω απάντηση θα ενημερώσω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να οργανώσει την επικείμενη συνάντηση. Ευελπιστώ ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα οριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον κύριο Υπουργό και ότι από αυτήν τη συνάντηση η κοινωνία του Ξυλοκάστρου θα πάρει την απάντηση που προσδοκά, τη διατήρηση δηλαδή και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος.»