Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος, οι… κηπουροί και οι “αλεξιπτωτιστές”

Evangelos-Venizelos-PASOK
Εσωκομματικές αιχμές, που ενόχλησαν, εμπεριείχε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου που έθεσε το πολιτικό – οργανωτικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συντακτικού Συνεδρίου του Φεβρουαρίου.
Ιδιαιτέρως επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέναντι σε όλους όσοι ασκούν έντονη κριτική στις μετεκλογικές κορυφαίες επιλογές της ηγεσίας. «Υπάρχουν κηπουροί και αλεξιπτωτιστές, των οποίων η παρουσία στα ΜΜΕ καθίσταται προβληματική και υπονομευτική για την παράταξη» διεμήνυσε ο κύριος Βενιζέλος, που διερωτήθηκε που ήταν όλοι αυτοί όταν το Μάιο του 2010 αγωνιζόταν να επιβάλλει την άποψη περί 180 βουλευτών για την έγκριση του πρώτου Μνημονίου. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι αισθάνθηκε μάλλον θλιβερά υποχρεούμενος να θέσει εκτός Κ.Ο. ιστορικά στελέχη της παράταξης, φωτογραφίζοντας τον ιστορικό γραμματέα της παράταξης, Κώστα Σκανδαλίδη.
Ο κύριος Βενιζέλος επετέθη με δριμύτητα κατά επικοινωνιακών και επιχειρηματικών συμφερόντων, διαγιγνώσκοντας έκδηλη εχθρότητα κατά του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε, μάλιστα, με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι απαράβατο το κόμμα του γενικού συμφέροντος, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Είναι ύποπτο και θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να υπονομεύει κάθε κυβερνητική προσπάθεια». Κατηγόρησε, μάλιστα, το ΣΥΡΙΖΑ για άθλιο και δημαγωγικό τέχνασμα όταν υποστηρίζει ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης χαίρονται περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του επιλέγει συνειδητά να συμπορευτεί πολιτικά με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ πραγματοποίησε άνοιγμα και σε όλα τα πρόσωπα και τις κινήσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, επιμένοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για ισότιμο και απροκατάληπτο διάλογο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το επικείμενο Συνέδριο παραταξιακό.
Αναφορικά με το κυβερνητικό σκέλος, ο κύριος Βενιζέλος προανήγγειλε ριζοσπαστικές κινήσεις στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και αντίστοιχες διορθωτικές στις αδικίες περί των αναπηρικών συντάξεων εν όψει του κυρωτικού Νόμου. Έκανε λόγο, επίσης, για την ανάγκη άμεσης καταβολής του εφαπαξ, ενώ επανέλαβε ότι στο μέτωπο του φορολογικού δεν θα πρέπει να πλήττονται τα παιδιά. Εξέχουσα σημασία έχει η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ μεθαύριο Δευτέρα προκειμένου να καταδειχθεί η αντισυνταγματικότητα της Χρυσής Αυγής.
Παρόντες στις εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στελέχη όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Αθανάσιος Τσούρας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος, Κατερίνα Μπατζελή, Φίλιππος Πετσάλνικος, Άννυ Ποδηματά, Ντίνος Ρόβλιας. Απόντες οι Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr