Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία με πυροβολισμούς Ανείπωτη τραγωδία σε σχολείο του Κονέκτικατ. 29 νεκροί, οι 22 μαθητές (video+photos, συνεχής ενημέρωση)

121214041733-06-newtown-1214-story-top

Μια ακόμη τραγωδία με μαθητές εκτυλίχτηκε σήμερα στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένας ενήλικας άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον.
Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για 29 νεκρούς, εκ των οποίων οι 22 είναι μικρά παιδιά, μαθητές του σχολείου! Επίσης ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Ράιαν Λάνζα, ο ένοπλος που προκάλεσε το μακελειό, βρέθηκε νεκρός εντός του δημοτικού σχολείου. Μερικές ώρες αργότερα ωστόσο αποδείχτκηκε ότι δράστης είναι ο Άνταμ Λάντζα, και όχι ο αδελφός του Ράιαν, όπως αρχικά ειπώθηκε με τις αρχές, ενώ επιβεβαθώθηκε ότι μεταξύ των νεκρών είναι η μητέρα τους, που δίδασκε στο σχολείο. Νεκρός βρέθηκε και ο πατέρας των δυο παιδιών, στο σπίτι τους στο Νιού Τζέρσεϊ.
slide_269944_1885012_splash
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε με τον διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ, και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Με εντολή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έκανε αργότερα δήλωση από τον Λευκό Οίκο, οι σημαίες στις ΗΠΑ κυματίζουν μεσίστιες, λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στο Κονέκτικατ. Ήδη, η αρχή έγινε από τη σημαία του Λευκού Οίκου.
Για λογαρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε: “Με σοκ και τρόμο πληροφορήθηκα την τραγωδία στο Κονέκτικατ. Καταστράφηκαν ζωές νέων, γεμάτες ελπίδα. Ειλικρινή συλλυπητήρια”.
Video
 





ysterografa.gr