Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το πιο “ενδιαφέρον” πρόσωπο του 2012

Barack+Obama+President+Obama+Distributes+Food+0BgwOKx6EuOl
Μόλις πριν από μερικές μέρες το περιοδικό “Time” έσπευσε να αναδείξει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε πρόσωπο της χρονιάς για το 2012, μια μάλλον αναμενόμενη επιλογή, από τη στιγμή που ο “προφήτης της Αλλαγής” κατάφερε να υπερκεράσει τις πιθανότητες αλλά και τον δικό του κακό εαυτό, και να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Σήμερα, το ίδιο έκανε το CNN,  το οποίο ανακήρυξε τον Μπαράκ Ομπάμα στο “πιο ενδιαφέρον πρόσωπο του 2ο12″, επιχειρηματολογώντας μάλιστα επαρκώς για την απόφασή του αυτή.
Πριν από έναν χρόνο, πολλοί ήταν διατεθειμένοι να ποντάρουν περιουσίες στην ήττα του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου του 2012, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα επέλεγαν τον κατάλληλο αντίπαλο. Δεν το έκαναν. Ο Μιτ Ρόμνεϊ απείχε μακράν, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι ο Μορμόνος επιχειρηματίας και πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δεν κατάφερε να συσπειρώσει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πέρα από την παραδοσιακή εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών.
Ο μεσαίος χώρος του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, και έτσι, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλους κρίσιμους εκλογικούς παράγοντες, ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός Πρόεδρος μετά τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, ο οποίος κερδίζει την επανεκλογή του έχοντας και τις δυο φορές μετρήσει στην κάλπη πάνω από 50%.
Όχι κι άσχημα για τον 51χρονο δικηγόρο από το Σικάγο, την πόλη του Μάικλ Τζόρνταν, που πλέον θα μπορεί και ο ίδιος να διεκδικεί ως “δική του”. Μεγαλωμένος από τη μητέρα του και μόνο, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός για τον οποίο θα μιλούν οι γενιές που έρχονται. Εκείνος, δεν διατύπωσε ή περιέγραψε  ένα όνειρο, όπως ο δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά το έζησε.
Και δεν είναι καθόλου εύκολο να ζεις τα όνειρά σου. Πόσο μάλλον, να βρίσκεις τη δύναμη να μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Αλλά κάθε φορά να ταξιδεύεις πιο μακριά τη σκέψη σου. Και να παρακινείς ένα ολόκληρο έθνος να παρακολούθησει τον προσωπικό βηματισμό σου.

ysterografa.gr