Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Μασάντο είχε κέφια - Άνετα ο Ολυμπιακός και...τώρα Μονπελιέ


Ο Ολυμπιακός  αν και είχε πολλές απουσίες δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό για να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ. Το θέμα ήταν η νίκη και αυτή ήρθε με σχετική ευκολία αφού οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ενώ από το 55' όταν έκαναν το 2-0, πάτησαν εντελώς... φρένο έχοντας το μυαλό τους στο ματς με την Μονπελιέ την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Φέισα, Βλαχοδήμο και ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος στο πρώτο 20λεπτο του ματς.
Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 10' να ανοίξει το σκορ όταν ο Παπάζογλου σούταρε, ο Κάρολ απέκρουσε ασθενώς και ο Κουτσιανικούλης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο.
Οι ερυθρόλευκοι μετά το 20' ανέβασαν την απόδοση τους. Αμπντούν, Γκρέκο και Μασάντο δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να βρει δίχτυα.
Το τέρμα τελικά ήρθε στο 42'. Ο Μασάντο εκτέλεσε έξυπνα φάουλ (δεν έγινε ποτέ αφού ο Αμπντούν έπεσε μόνος του) και ο Μήτρογλου με ωραίο σουτ στην κίνηση έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι είχαν άλλες δύο ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με τον Μασάντο και τον Μανωλά να αναγκάζουν τον Γουναρίδη να επέμβει.

Ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του 1-0 δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος αφού ήταν εμφανές ότι το μυαλό όλων βρισκόταν στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Μονπελιέ. Στο 55' ο Μασάντο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το πρώτο γκολ στην Ελλάδα  με τη φανέλα των ερυθρόλευκων και ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς.

Ο ρυθμός έπεσε, ο ΟΦΗ βρήκε χώρους και προσπάθησε να επαναλάβει το περυσινό του κατόρθωμα όταν από 2-0 ισοφάρισε σε 2-2. Στο 74' ο Αμπάρκιολης αρνήθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φετφατζίδη πάνω στον Ιωαννίδη.
Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τη νίκη και διατήρησε το αήττητο στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 3 ματς.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν (87' Λυκογιάννης), Βλαχοδήμος (72' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (80' Πάντελιτς).
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μπανούσης (61' Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα (73' Σόουζα), Βιτώρος (73' Ζορμπάς).