Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3 - 0 . Πήρε εκδίκηση για τον προ τριών ημερών αποκλεισμό του στο Κύπελλο με χατ-τρικ του Μυργιώτη!

 
 
ΔΕΡΒΕΝΙ Sports NEWS

Εκδίκηση για τον προ τριών ημερών αποκλεισμό του στο Κύπελλο πήρε ο Αστέρας Δερβενίου επικρατώντας με 3-0 του Πανσολυγειακού στο Δερβένι. Η επιστροφή στις νίκες συνδυάστηκε με όμορφο θέαμα, που έκανε χαρούμενους του πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο γήπεδο «Κώστας Βυζάς».
Αυτή η νίκη έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων με απολογισμό 2 ήττες, 3 ισοπαλίες, αλλά και 7 δοκάρια!
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να προηγηθούν αν ο Σταθογιαννόπουλος δεν έστελνε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά από εξαιρετική θέση. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο νεαρός Βυζάς στο 8’ με μια έξυπνη γλυκιά λόμπα βρήκε το Μυργιώτη μέσα στην περιοχή του Πανσολυγειακού και αυτός με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Αστέρας άρχισε να βγάζει στο γήπεδο τις αρετές του με το γρήγορο και τεχνικό παιχνίδι του, απελευθερωμένος από το “μάγγωμα” που τον διακατείχε το τελευταίο διάστημα. Με εξαιρετική δουλειά στο κέντρο από τον παθιασμένο Φωλιά, που σιγά-σιγά ξαναβρίσκει μετά τον τραυματισμό του τον περυσινό καλό εαυτό του, τον επιστέψαντα μετά την τιμωρία του Αναγνωστόπουλο και τους εξαιρετικούς Μαστρογιαννόπουλο και Μετεβελή που συνεχώς παγιοποιούσαν, ο Αστέρας στρίμωξε για τα καλά τον Πανσολυγειακό, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι. Ο Γιαννακόπουλος συνέχισε τις εντυπωσιακά ουσιώδεις τελευταίες εμφανίσεις του και μαζί με τον Αντωνόπουλο σταματούσαν την όποια απειλή για την εστία του Κολιμάδη, ο οποίος πέρασε ένα ήρεμο ηλιόλουστο απόγευμα στο γήπεδο. Στο 16’ μετά από σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου ο Βυζάς έπιασε κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ λίγο πάνω από το δεξί Γ του Πιπίνη. Τελικά στο 35’ ο Τόλιας σέρβιρε με εξαιρετική κάθετη πάσα στο Μυργιώτη, ο οποίος με δυνατό σουτ δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 και να διευρύνει το προβάδισμά του Αστέρα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τον Αστέρα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά απροσδόκητα δεν δημιουργούσε φάσεις στην εστία του Πιπίνη, αρκούμενος στο να γυρίζει την μπάλα γύρω από την περιοχή του Πανσολυγειακού, ο οποίος αμυνόταν συνεχώς. Ο Πανσολυγειακός σ’ όλο αυτό το διάστημα είχε μόνο μια καλή στιγμή, με τον Μουρατίδη, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 52’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό τεσσάρων συμπαικτών του, ο Μετεβελής με ωραία σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στον Μυργιώτη να πετύχει με καρφωτή κεφαλιά χατ-τρικ. Ακολούθησε στο 57’ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τόλια να πηδά ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Πανσολυγειακός, με τον δραστήριο Μουρατίδη δημιούργησε άλλη μια καλή φάση, όταν στο 64’ η παράλληλη σέντρα του στο ύψος της μικρής περιοχής του Αστέρα δεν βρήκε τους Σταθογιαννόπουλο και Μπάρτζη που ερχόντουσαν από πίσω. Με το 3 – 0 γεγονός, ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος προχώρησε σε αλλαγές χρησιμοποιώντας νεαρούς παίκτες. Έτσι από το 70’ και μετά, ο Αστέρας έπαιζε με επτά παίκτες κάτω των δεκαεννέα χρόνων. Παρόλο που έχασε τη μεγάλη του επιθετική ισχύ όμως, συνέχισε να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή και δημιούργησε στο 84’ μια κλασσική ευκαιρία με τον Πιπίνη να σταματά με δύσκολη επέμβαση πρώτα τον Βυζά που τον πλάσαρε και στη συνέχεια της φάσης τον Πεθαίνο που σούταρε σχεδόν εξ’ επαφής.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας παρουσιάστηκε στο γήπεδο πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και δίκαια κέρδισε. Ήταν μια νίκη που επιζητούσε αρκετό καιρό και ήρθε μετά από πολύ καλή εμφάνιση, που γεμίζει τους πάντες με αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης και οι βοηθοί του κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Πυργάκης είχαν μια εξαιρετική διαιτησία. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι όταν η διαιτησία είναι σωστή, τότε το γήπεδο είναι “εκκλησία”.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος (70’ Παπαδημητρίου), Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Βυζάς, Τόλιας (58’ Πεθαίνος), Μυργιώτης (58’ Πρίφτης).