Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Νοσεί» η δωρεάν παιδεία στην Πάτρα και «ζητεί» από γονείς αγορά... καλοριφέρ

Η υποχρηματοδότηση των δήμων φαίνεται πως έχει πλήξει άμεσα την παιδεία και τις σχολικές επιτροπές, και μάλιστα η aftodioikisi.gr είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή της πως η κατάργηση της δωρεάν παιδείας ξεκίνησε από τους παιδικούς. Σήμερα, φαίνεται πως έχει «επεκταθεί» και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν σε σχολεία του Δήμου Πατρέων...

Στο 13ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, οι δάσκαλοι ζήτησαν από τους γονείς να συμβάλλουν στη... θέρμανση των παιδιών τους και να αγοράσουν τρία καλοριφέρ με 22 φέτες το καθένα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα από την Πολιτεία για να αγοραστεί πετρέλαιο. Πέραν αυτού τους ζήτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο χαρτί υγείας για την τουαλέτα και μελάνι για το φωτοτυπικό μηχάνημα.
Υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε προειδοποιήσει ότι οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές φέτος θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα αυτή τη σχολική περίοδο και τις επόμενες, αν δεν αλλάξει κάτι, αφού καλούνται να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων με το ένα τρίτο σχεδόν των πόρων σε σύγκριση με πέρυσι.
Στο δημόσιο ΙΕΚ, οι καθηγητές είπαν στους σπουδαστές ότι οι σημειώσεις των μαθημάτων δεν μπορούν πλέον να φωτοτυπηθούν και να τους δοθούν, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί. Έτσι τους πρότειναν να αγοράσουν τετράδια και να κρατούν σημειώσεις χειρόγραφες.