Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Στόχος μας είναι να δημιουργήσ​ουμε από κοινού με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, Ινστιτούτο Νανοτεχνολ​ογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου

Τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα της νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και την πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία των προϋποθέσεων προσέλκυσης επενδυτικών προτάσεων, την ένωση των ελληνικών και διεθνών επιστημονικών δυνάμεων, την αύξηση του επιστημονικού δυναμικού στην Πελοπόννησο και την ανάπτυξη των σχέσεων με ευρωπαϊκές περιοχές συζήτησαν εκτενώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» κ. Ευάγγελος Γογγολίδης την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε από κοινού με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα έχει εφαρμογή στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των τροφίμων και της ενέργειας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε τη σημαντική θέση που κατέχει στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας η ανάπτυξη του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
«Η ενίσχυση και η αξιοποίηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, επιτρέπει, αφενός, τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού περιβάλλοντος και την επιχειρησιακή λειτουργία της Περιφέρειας και, αφετέρου, τη δημιουργία των προϋποθέσεων διάχυσης των μηχανισμών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας, καθώς και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παρουσία και η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο άλλωστε μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί το στρατηγικό εταίρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης.
Εταίροι της Περιφέρειας στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας θα είναι επίσης Πανεπιστημιακά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ινστιτούτα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Γογγολίδης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για το επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Περιφερειάρχη, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της Νανοτεχνολογίας και ότι στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα θα κατατεθούν και νέες προτάσεις για επενδύσεις στον τομέα αυτό, «εφόσον το επενδυτικό περιβάλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ελκυστικό προκειμένου να στηρίξει και να ανατροφοδοτήσει την έρευνα».       

  
Πέτρος Τατούλης: «Η σωτηρία της χωράς περνά μέσα από τη σωτηρία των ανθρώπων της»

 «Άμεση ανάγκη να καταρτιστεί ξεχωριστή πολιτική για το δημογραφικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν συζητείται ούτε σε εθνικό επίπεδο, ούτε από τους διεθνείς επικουρικούς φορείς της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παραλαβή ψηφίσματος των τριτέκνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, το οποίο θα το διαβιβάσει άμεσα προς τα αρμόδια Υπουργεία.
«Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη προς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους είναι εξαιρετικής σημασίας. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες, όπως τις παρεμβάσεις προς τα Κτελ και τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υπάρξει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών  ομάδων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε με έμφαση ότι «η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από τη σωτηρία των ανθρώπων της».
Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε επίσης την άποψή του ότι η χώρα δεν περιμένει ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες, στην τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά καθαρές πολιτικές και τολμηρές αποφάσεις.
Ο Πρόεδρος των τριτέκνων της Πελοποννήσου κ. Χρήστος Κορομηλάς ανέφερε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι, ιδίως τη χρονική αυτή περίοδο, και, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη, τον ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του.