Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Άρον άρον πήραν πίσω για 2η φορά τροπολογία που καταργούσε εργοδοτικές εισφορές

- Ανταρσία από την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ
- Η ρύθμιση αυτή είναι μνημονιακή υποχρέωση
- Ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Με την τροπολογία ο ΟΑΕΔ χάνει πάνω από 240 εκατ. ευρω
Tροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), αναγκάστηκε να αποσύρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Για 2η φορά η Κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει την ίδια τροπολογία, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., που εξέφρασαν κάθετες ενστάσεις, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να απειλεί μάλιστα να ψηφίσει «παρόν».

Πρόκειται για την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προέβλεπε την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης έκανε ξανά όπισθεν ολοταχώς ακούγοντας την Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) να μιλά για την ανάγκη «να ξαναδούμε το σύστημα», το οποίο, όπως τόνισε «δεν μπορούμε να λύσουμε με μία αιφνιδιαστική ρύθμιση», ενώ και ο Γ. Κουτσούκος ζήτησε από τον υπουργό… «να μας διευκολύνετε κοινοβουλευτικά, αποσύροντας την τροπολογία».

Καθοριστικό ρόλο στην απόσυρση της τροπολογίας έπαιξε η τοποθέτηση του Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος ευθέως κάλεσε τον υπουργό να μην επιμείνει και αντίθετα να προστατεύσει τα προγράμματα των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, προειδοποιώντας πως το κόμμα του θα ψήφιζε «παρόν» στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθούσε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν αυτού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα απέσυρε το αίτημα του και η κυβερνητική «συνοχή» διαφυλάχτηκε με την «πυροσβεστική» παρέμβαση – για 2η φορά – του υπουργού Εργασίας.
newsit.gr