Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μια νέα πορεία για την οικονομία

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr: Οι περικοπές στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.
Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, όπως είπε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, που φέτος θα παραμείνει μόνο μερικές ώρες στην έκθεση, τόνισε την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου ως προς την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. «Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν ήρθα για να εξαγγείλω αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί… ήρθα να σας πω ότ παρά τις δυσκολίες που έχουμε, δίνουμε τα μέσα στη βόρεια Ελλάδα να απελευθερώσει το δυναμισμό της».
«Δεν εγκανιάζουμε μόνο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία για την οικονομία», είπε ο κ. Σαμαράς.
statesmen.gr