Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ξένιος Ζεύς, οι ξένιες νήσοι και το στρατόπεδο της Κορίνθου

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

 Σε μείζονος σημασίας εξελίσσεται το πρόβλημα εγκλεισμού των λαθρομεταναστών σε ασφαλείς χώρους φύλαξης ανά την επικράτεια. Η ένταση και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Κόρινθο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, κατά τη μεταφορά εκατοντάδων αλλοδαπών στο άρτι επαναλειτουργήσαν Στρατόπεδο της πόλης μας, απέδειξαν ότι η χώρα στερείται ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Μεταναστευτικής πολιτικής που θα πρέπει να προβλέπει βήμα-βήμα και ξεκάθαρα, όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης της κατάστασης, από την παραβίαση των συνόρων από τους λαθρομετανάστες, μέχρι και τις τελικές ενέργειες απέλασής τους, χωρίς να υπάρχει ίχνος αμφισβήτησης σχετικά με την χρονική ακολουθία των απαιτουμένων ενεργειών.

Είναι αλήθεια ότι κατά την διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας που εισήλθαν μαζικά στη χώρα τα στίφη των λαθρομεταναστών, μόνο το τελευταίο δίμηνο της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν γίνει σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες για την επίλυση της λαθρολαίλαπας, η οποία με τις ευλογίες του αριστεροκρατούμενου πολιτικού κατεστημένου διαχρονικά και με σκοπό την ψηφοθηρία, εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτο φαινόμενο, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχε και έχει στην ελληνική κοινωνία.

Η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια συστηματική επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, είναι άκρως αποδοτική και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και τους επιχειρούντες άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι αλήθεια ότι οι πόλεις αρχίζουν έστω και δειλά να αναθαρρούν και αν συνεχιστεί συστηματικά, τότε σε βάθος ενός έτους θα έχει αρχίσει να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Λόγω του γεγονότος όμως, ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι πρωτόγνωρες γιατί όπως προείπαμε, πρώτη φορά επιχειρείται από ελληνική κυβέρνηση, μαζική εκκαθάριση λαθροβιούντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, είναι απόλυτα φυσικό οι αρχές να οδηγούνται και σε λανθασμένες αποφάσεις. Ήταν λάθος η μεταφορά εκατοντάδων λαθρομεταναστών στο ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου, που με απόφαση του τέως Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, δέχεται εκ νέου στους κόλπους του, νέες σειρές νεοσύλλεκτων στρατιωτών.

Ήταν λάθος γιατί δεν ερωτήθηκαν και προπαντός δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να αρθρώσουν τα επιχειρήματά τους, για το άτοπο της ανωτέρω ενέργειας. Ήταν λάθος γιατί είναι αδιανόητο να εγκαθίστανται επικίνδυνοι, παραβατικοί και με άγρια ένστικτα άνθρωποι, σε στρατόπεδο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών. Τέλος έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι στο ίδιο στρατόπεδο διαβιούν νεοσύλλεκτοι στρατιώτες, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ορκιστεί Πίστη εις την Πατρίδα, είναι άσχετοι με τα όπλα διότι δεν έχουν λάβει άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και επομένως σε τυχόν ανταρσία των αδίστακτων λαθρομεταναστών, οι στρατιώτες μας θα κινδύνευαν σοβαρά και οι έγκλειστοι αλλοδαποί θα ξεχύνονταν στην πόλη της Κορίνθου, με θλιβερές και απερίγραπτες συνέπειες για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Αν υπήρχε η υπομονή να ακουστούν από την Πολιτεία αυτά τα απλά πράγματα, δεν θα έρχονταν ποτέ οι αλλοδαποί στο Στρατόπεδο της Κορίνθου. Ας το καταλάβουν όλοι καλά. Τα στρατόπεδα της χώρας ακόμα κι αν έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν χρησιμεύουν για τις ανάγκες του Στρατού, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής παράνομων αλλοδαπών, γιατί τα περισσότερα βρίσκονται πλησίον κατοικημένων περιοχών. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα ήταν ίσως δυνατόν, μετά από εκπόνηση εμπεριστατωμένου σχεδίου, να λειτουργήσουν κάποια αχανή και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, ως κέντρα διερχομένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα έφευγαν και θα τοποθετούνταν σε απομακρυσμένα ξερονήσια, εξοπλισμένα με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, έως ότου να απελαθούν οριστικά.

Σε αυτά τα ξερονήσια που ως συνέχεια της επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ΞΕΝΙΕΣ ΝΗΣΟΙ», θα καλύπτονταν από το Κράτος οι απαιτούμενες ανάγκες των αλλοδαπών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν μικρότερες από αυτές των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Θα μπορούσαν μάλιστα οι Αρχές Φύλαξης να τους παραχωρούν και κάποια πολυτελή δικαιώματα, όπως τη χρήση κινητών τηλεφώνων, ώστε οι λαθρομετανάστες να μεταφέρουν στους συμπατριώτες τους, τις εμπειρίες τους από το ολίσθημά τους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Βέβαια μια τέτοια ορθολογική και ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική, σίγουρα θα έβρισκε αντίσταση από τον «υποστηρικτή» των ανθρωπίνων δικαιωματών, συνιστωτικό ΣΥΡΙΖΑ. Θα ερχόταν στη μνήμη των στελεχών του, η εξορία των σταλινικών προγόνων τους, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστήσουν την Ελλάδα, σκλάβα στο σοβιετικό μπλοκ. Ίσως κάποιοι να χαρακτήριζαν τους εγκληματίες λαθρομετανάστες, σύγχρονους αντιστασιακούς που αντιστέκονται στο «φασιστικό παρακράτος», όμως όλα αυτά ο λαός τα κατατάσσει στη σφαίρα της ιλαροτραγωδίας.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι με αφορμή τα έκτροπα έξω από το ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου, αναδύθηκε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά ότι δεν εφαρμόσθηκε ποτέ σχεδιασμένη και στοχευμένη μεταναστευτική πολιτική. Οι πολίτες είναι έντρομοι όσο ποτέ και το Κράτος οφείλει να τους προστατεύσει, πριν αυτοί καταλήξουν σε ακραίες λύσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά υποχρεούται να συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά την επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ώστε να αποδώσει αυτή απτά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε την κυβερνητική προσπάθεια και να δώσουμε όλες και όλοι σκληρό αγώνα κατά της μπαχαλοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, που αν δεν αντιμετωπιστεί σοβαρά, θα οδηγήσει στο γενικό ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού ιστού της χώρας, στην πλήρη απαξίωση των υγιών δυνάμεων του τόπου και στην άνοδο των μισαλλόδοξων πολιτικών άκρων που θα επαναφέρουν στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, παρωχημένες πρακτικές και εμφυλιακές νοοτροπίες.



ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ