Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στο Τελ Αβίβ ο Πέτρος Τατούλης με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες

Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετάαπό πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελτ με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα. Η επίσκεψητου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενοςτην πρόσκληση, ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τηνπροώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και την Περιφέρειας Πελοποννήσου ηοποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό υποδοχής Ισραηλινών τουριστών στααπαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία της. Ο Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στοστρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης αιρετής διοίκησης της Πελοποννήσου υπογράμμισεότι το Ισραήλ αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος για την τουριστική προβολή τηςΠεριφέρειας. "Η επίσκεψη μου στο Τελ Αβίβ θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίανα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία που κάνουν την Πελοπόννησο το σημαντικότερο τουριστικόπροορισμό της Μεσογείου, αλλά και ένα τόπο για επιχειρηματικές επενδύσειςμακράς πνοής" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρέσβη.       
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κοινή υπήρξε η διαπίστωση του κ. Τατούλη και του κ. Μέκελ, ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καιτου Ισραήλ, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ενέργειας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επιχειρηματικά και παρουσιάζουνσυγκριτικά πλεονεκτήματα για βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, ανάπτυξης καιαμοιβαίου οφέλους».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα τηςαγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημείωσε την αυξημένη τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτομίες που έχει να επιδείξει το Ισραήλ, οι οποίες  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να βρουνεφαρμογή στα ιδιαίτερα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στον τομέα του πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Ισραηλινός Πρέσβης διατύπωσαν την κοινή άποψη ότι «η Μεσόγειος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικάχώρο» και ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με το Ισραήλ έχουν τηδυνατότητα ανάδειξής του, αλλά και δημιουργίας σύγχρονου πολιτιστικούΜεσογειακού αποθέματος».
Ο κ. Τατούλης κάλεσε τον Πρέσβη κ. Μέκελ να επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να γνωρίσει από κοντά τον τόπο και τους ανθρώπους της, μια πρότασηη οποία έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Ισραηλινό Αξιωματούχο.
Για τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και τηςαγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει ανταλλαγές εκπροσώπων των δύο πλευρών, θα καθορίσει ταχρονοδιαγράμματα και τους στόχους, αλλά και θα προετοιμάσει την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη στο Τελ Αβίβ και του κ. Μέκελ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .