Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιθεώρηση έργων σε Κορώνη - Φαλάνθη - Χωματερό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη



Περιοδεία στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην περιοχή της Κορώνης με σκοπό την επιθεώρηση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή αλλά και των έργων πνοής που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών.


Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε και την περιοχή της Φαλάνθης - Χωματερού, για την οποία εκκρεμεί προς γνωμοδότηση η Μελέτη Περιφερειακών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανάπτυξη επένδυσης λιγνιτωρυχείου. Ο Πέτρος Τατούλης είχε επαφές με κατοίκους και εκπρόσωπους φορέων οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την επένδυση αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου, αλλά και τις αντιρρήσεις τους περί της εν λόγω επένδυσης. Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θέτει σε πρώτο πλάνο την άποψη της ίδιας της κοινωνίας, συμμερίζεται την αγωνία των πολιτών, ενώ παράλληλα πρόθεση της Περιφέρειας είναι να θέτει πάντοτε σε γνώση των Πελοποννησίων τα πλήρη στοιχεία για την εκάστοτε επένδυση, τις ΜΠΕ και τις προβλέψεις του νόμου στην πορεία υλοποίησης τέτοιων έργων.

"Βασική μας αρχή στην διοίκηση της Πελοποννήσου, είναι η έντιμη και ομότιμη σχέση με τους πολίτες" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις συζητήσεις που ανέπτυξε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, σημειώνοντας ότι "θέλουμε τους πολίτες ενημερωμένους και ενδυναμωμένους στην λήψη γενναίων αποφάσεων για το καλό του τόπου". Ο κ. Τατούλης κατέληξε ότι "ουδείς μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πολίτες παραπλανώντας τους. Οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο και μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου περιόδευσε και στην Κορώνη όπου έκανε επιτόπιο έλεγχο των έργων που εκτελούνται στην είσοδο της πόλης. Παρόντες στην περιοδεία του Πέτρου Τατούλη η Αντιδήμαρχος Κορώνης, κ.Πελαγία Λεφτάκη και ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος οι οποίοι από κοινού ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη και ενημερώθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες για την πορεία των έργων. Στην συνέχεια έγινε μια αναλυτική θεώρηση των έργων πνοής που έχει προγραμματίσει προς εκτέλεση η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο λιμάνι της πόλης, στο γυμνάσιο - λύκειο και στον βιολογικό καθαρισμό.