Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ *

Σκληρό αγώνα για τη διάσωση και διατήρηση των ιδιοτελών συμφερόντων τους, αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεγαλοσυνδικαλιστές και εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα μετανάστευσαν στο νεοσταλινικό και υπέρμαχο του lobby της δραχμής, ΣΥΡΙΖΑ.

          Οι εργατοπατέρες αυτοί, που η μόνη δουλειά που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι η εξυπηρέτηση των προσωπικών και κομματικών τους φιλοδοξιών και οι οποίοι ποτέ δεν εργάσθηκαν, επιτελώντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του κλάδου τους, όπως οι απλοί συνάδελφοί τους, επιδιώκουν για άλλη μια φορά να μπαχαλοποιήσουν την καθημερινότητα την Ελλήνων πολιτών, με μπαράζ απεργιών, αντιδρώντας στη σθεναρή βούληση της κυβέρνησης να προβεί σε αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις.



          Πρόκειται για τη νέα γενιά των αλήστου μνήμης «σταμουλοκολλάδων» της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90, οι οποίοι διδάχθηκαν από το βαθύ ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ ότι μπορούν να συμπεριφέρονται ως ύπατοι αρμοστές της κοινωνικής ζωής και να είναι κράτος εν κράτει. Πρόκειται γι’ αυτούς που συνέδραμαν στην κομματικοποίηση του κράτους και την κρατικοποίηση του τότε ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται γι’ αυτούς που θέτουν τον ατομισμό τους πάνω από το δημόσιο συμφέρον. Πρόκειται γι’ αυτούς που κατά την άποψή τους, είναι πρέπον, να κουβαλάει ο ελληνικός λαός στις πλάτες του, κάθε κρατική προβληματική επιχείρηση, γιατί έτσι πρεσβεύει το νεοσταλινικό δόγμα τους. Πρόκειται γι’ αυτούς που αντέδρασαν έντονα στην ιδιωτικοποίηση της ζημιογόνου ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Πρόκειται γι’ αυτούς που δεν ανέχονται την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματική επιτυχία, γιατί μειονεκτούν απέναντι σε όσους εξελίσσονται επαγγελματικά λόγω της εργατικότητας και της ευστροφίας τους και όχι επειδή ανήκουν σε κάποια κλαδική.

          Ποιος θα ξεχάσει τον αδιαπέραστο τοίχο που συνάντησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993, κάθε φορά που προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει κάτι προβληματικό, ή να περιορίσει τα οφίτσια των εργατοπατέρων. Ποιος λησμόνησε τα αλλεπάλληλα black out των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για «ψύλλου πήδημα» και τις υγειονομικές βόμβες τόνων σκουπιδιών που άφηναν οι ιθύνοντες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάθε φορά που θίγονταν τα απαράδεκτα και εκτεταμένα συμφέροντά τους. Και ποιος έσβησε από τη μνήμη του, το ξεβράκωμα στην κυριολεξία, που υπέστησαν οι ιδιώτες οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, όταν επέστρεψε το 1993 το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση, ήταν η επανακρατικοποίηση των αστικών λεωφορείων.

          Οι μεγαλοσυνδικαλιστές, είναι ίσως η μόνη κάστα στην Ελλάδα που βρίσκεται στο απυρόβλητο, ενώ όποιος ψιθυρίσει οτιδήποτε μεμπτό γι’ αυτούς, κατατάσσεται αυτομάτως είτε στο φασισμό είτε στο νεοφιλελευθερισμό. Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν τολμά να καταφερθεί εναντίον τους, ως προς την κρατική σπατάλη που προκαλούν και για την οποία φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Για την κρατική σπατάλη που οφείλεται στη μη αξιοποίηση κρατικών ακινήτων, που βρίσκονται λίγο έξω από το Κέντρο της Αθήνας και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση υπουργείων, οργανισμών και κρατικών φορέων εν γένει, αν οι κρατικοδίαιτοι «δουλευταράδες», είχαν το φιλότιμο να ξυπνήσουν το πρωί μίση ώρα νωρίτερα και δεν πειθανάγκαζαν το κράτος, να νοικιάζει ιδιωτικά οικοδομήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα.

          Οι απειλές που εκτοξεύουν οι προαναφερθέντες εργατοπατέρες και «μεγαλοϋπάλληλοι» θα πέσουν στο κενό. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να χαϊδέψει τα αυτιά όσων απολαμβάνουν το ντάντεμα του κρατικίστικου «σοσιαλιστικού» και σταλινικά δομημένου κράτους, που διέλυσε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή του τόπου. Η ανάγκη για ιδιωτικοποιήσεις και λιγότερο δαπανηρό κράτος είναι επιτακτική, αν βέβαια θέλουμε να διατηρήσουμε την Ελπίδα της Σωτηρίας. Όσο καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο θα μειώνεται η αξία των προς πώληση ή αξιοποίηση επιχειρήσεων και στο τέλος, εξιλαστήριο θύμα για την καταστροφή που θα επέλθει, θα γίνει ο Πρωθυπουργός εκείνος που θα σκάσει στα χέρια του η οριστική χρεωκοπία, γιατί όταν έπρεπε δεν προωθήθηκαν οι απαιτούμενες τομές που θα βοηθούσαν τη χώρα να ξελασπώσει και θα έδιναν το έναυσμα σε νέους υγιείς επιχειρηματίες, να επενδύσουν στη χώρα και να προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

          Κάθε μέρα που μένει ανεκμετάλλευτη, γίνεται βρόγχος στο λαιμό της Ελλάδας και κάθε Έλληνα. Ας σταματήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεκδιήγητες συνιστώσες του, τον ανέξοδο νεοσταλινικό πολιτικαντισμό και ας κατανοήσει επιτέλους ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι παιδική χαρά. Ας βάλει σε τάξη νεοφερμένους από το ΠΑΣΟΚ μεγαλοσυνδικαλιστές του βαθέος τραμπουκικού κομματικού παρακράτους, οι οποίοι ανάλογα με τα οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουν, υψώνουν κάθε φορά διαφορετική «σημαία ευκαιρίας».

          Οι καιροί είναι χαλεποί και δεν επιτρέπουν καπρίτσια στους καρεκλοκένταυρους. Οι εξελίξεις τρέχουν και η απογοητευμένη ελληνική κοινωνία περιμένει άμεσα και απτά αποτελέσματα. Η ανοχή προς όλους είναι μηδενική. Ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για να επιχειρήσει ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικοκοινωνικά θέματα. Είμαστε όλοι δίπλα του και τον στηρίζουμε. Δεν θα φοβηθούμε τους τραμπούκους της τελευταίας 30ετίας, γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την εξάλειψη της νοσηρής νοοτροπίας της σοσιαλομανίας, δεν τη ζητά μόνο η Κεντροδεξιά Παράταξη, αλλά σύμπας ο ελληνικός λαός, που ευτυχώς αντιλήφθηκε το ποιόν τους και επιζητεί την παραδειγματική τιμωρία τους. Και αυτή η λαϊκή επιταγή πρέπει να υλοποιηθεί, έστω κι αν η σύγκρουση με τα απολιθώματα του παρελθόντος είναι σφοδρή.


                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                             ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                          ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                    ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ