Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κάντε μας όλους περήφανους απόψε - Ο μεγάλος τελικός της Εθνικής μας!

Ώρα 21:30. Ο διαιτητής θα σφυρίξει την έναρξη ενός ακόμη τελικού. Ενός τελικού όμως που για την Ελλάδα είναι μια ελπίδα χαράς μέσα στην μιζέρια της!
Την Πέμπτη το βράδυ όλη η Ελλάδα "μέθυσε" από την επιτυχία της Εθνικής Νέων η οποία κατάφερε να κερδίσει στα ημιτελικά του Euro την ομάδα της Αγγλίας στην παράταση με το μαγικό γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας "είματε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Εχουμε κάνει μια καταπληκτική προσπάθεια και αποδείξαμε ότι δίκαια είμαστε στις 8 καλυτερες ομάδες της Ευρώπης. Πήραμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που θα γίνει το 2013 στην Τουρκία, περάσαμε στους 4 και από χτες είμαστε η μία ομάδα του τελικού.
Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά γιατί είναι παιδιά με όνειρα και με φιλοδοξίες αλλά πρώτα απ΄όλα έχουν ικανότητες και θέτουν τον ευατό τους στη διάθεση της ομάδας. Η ομάδα είναι πάνω από όλα γι΄αυτά τα παιδιά. Παίρνουμε τέτοια μηνύματα που μας κάνουν να νοιώθουμε πολύ καλά που καταφέραμε και δώσαμε χαρά στους Ελληνες σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.
Η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ισπανίας απόψε στις 9:30 στον τελικό του Euro στην Εσθονία.
Αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό πρωταθλήμα εμφανίστηκαν οι διεθνείς της under-19. "Πολύ δυνατή ομάδα", χαρακτήρισε την ελληνική ο Ισπανός προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων:


Κώστας Τσάνας:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στον τελικό, απέναντι σε μία καταπληκτική ομάδα. Οι Ισπανοί διαθέτουν μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είναι άξια λόγου. Έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Σε κάθε ματς προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουν. Τόσο η ικανότητα των παικτών όσο και του προπονητή είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αυτό μας κάνει να σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ομάδα, που είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Από τη στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε στον τελικό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το παιχνίδι-γιορτή. Ίσως, για την Ισπανία να είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά εμείς βρισκόμαστε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια και θέλουμε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο αυτή τη συμμετοχή. Σίγουρα, ο ημιτελικός με την Αγγλία ήταν μια υπερπροσπάθεια για εμάς, καθώς χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτόν. Όμως, έχουμε αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι και πλέον δουλεύουμε σκληρά, ενόψει του αυριανού αγώνα. Το κίνητρο που έχουμε είναι τεράστιο».

Ζουλέν Λοπετέγι:
«Φυσικά, έχουμε μεγάλες προσδοκίες γι΄ αυτόν τον τελικό. Περιμένουμε με ανυπομονησία το αυριανό ματς. Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά, γιατί παίξαμε μαζί στην πρεμιέρα του τουρνουά. Και εμείς, αλλά και η Ελλάδα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στα ημιτελικά. Όταν, όμως, φτάνεις σε έναν τελικό, πρέπει να τα αφήνεις όλα πίσω σου. Επαναλαμβάνω πως η ελληνική ομάδα είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος, με πολύ καλούς παίκτες που βγάζουν πάθος στο γήπεδο. Επίσης, διαθέτουν έναν άξιο προπονητή που κατάφερε να φέρει την ομάδα μέχρι εδώ. Με δεδομένη τη δυναμική των δύο ομάδων, πιστεύω πως θα είναι ένα ισορροπημένο ματς και πως το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Γιώργος Κατίδης:
«Η χαρά μας που βρισκόμαστε στον τελικό είναι τεράστια. Επίσης, χαιρόμαστε που θα αντιμετωπίσουμε την Ισπανία, μια τόσο καλή ομάδα, την οποία συναντήσαμε και στην πρεμιέρα του ομίλου. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το αυριανό ματς, γιατί αυτή η συμμετοχή είναι κάτι ασυνήθιστο και πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Ξέρουμε πως πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Εσθονία είχαμε στο μυαλό μας τον τελικό. Πιστεύω πως αυτή η σιγουριά και η δίψα μάς έφεραν μέχρι εδώ».

Χουάνμι:
«Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή αντίπαλο, που μας δυσκόλεψε αρκετά στην πρεμιέρα του τουρνουά. Θα γίνει σίγουρα ένα όμορφο παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και όλοι ανυπομονούμε για την αυριανή μέρα. Σίγουρα, ένας τελικός διαφέρει κατά πολύ από ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων. Εμείς θα έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, ενώ πιστεύω πως η Ελλάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική και θα περιπλέξει αρκετά τα πράγματα».

newsit.gr