Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η κοινωνία δεν θέλει νέες εκλογές

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, δεν προσφέρονται συνήθως για ασφαλή ή… διαφορετικά συμπεράσματα, σε σχέση με τις κάλπες που έχουν προηγηθεί. Είναι ωστόσο ενδεικτικές, και παρουσιάζουν αχνές εκτιμήσεις για τη δεδομένη πολιτική συγκυρία στη χώρα.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει σήμερα το “Βήμα της Κυριακής”, με ευρήματα τόσο αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, τη δυναμική των κομμάτων, και τη δημοφιλία των στελεχών που αξιοποιήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση, όσο και σε σχέση με το πως βλέπουν οι πολίτες το μέλλον του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος.
Ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λοιπόν, το έχει η ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Μια ερώτηση στην οποία το 55,6% των πολιτών απαντά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να εξαντλήσεις την τετραετία, αποφεύγοντας τις πρόωρες εκλογές, ενώ το 40,6% τάσσεται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.
Το παραπάνω κλίμα που αποτυπώνεται στην κοινωνία, δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών, και δεν θέλει νέες εκλογικές περιπέτειες. Αντιθέτως, περιμένει από την κυβέρνηση να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην ουσιαστική παραγωγή έργου, ώστε να ανασχεθούν οι αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης για την ελληνική κοινωνία.

statesmen.gr