Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Το σχέδιο Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση

Μετά την… τακτοποίηση των εσωτερικών εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης, με την επιλογή Γενικών Γραμματέων για τα υπουργεία και προέδρων για τους μεγάλους Οργανισμούς, ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνει την προσοχή του στη στρατηγική που θα οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου.
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η μάχη δεν θα είναι απλή, ούτε φυσικά εύκολη. Γι’ αυτό και θέλει να τη δώσει με τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας. Και με τρόπο μεθοδικό, ώστε οι πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης του όλου εγχειρήματος να αυξηθούν σημαντικά.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη έμφαση στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα στο Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, καθώς και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, προκειμένου να έχει κρίσιμες επαφές με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξίσου σημαντικό αντίκτυπο αναμένεται να παίξει η εικόνα των τριών πολιτικών αρχηγών, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, να μεταβαίνουν από κοινού στις Βρυξέλλες, και να διαπραγματεύονται.
Και ακόμη, η προώθηση της υλοποίησης μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα, ώστε να δώσει η Ελλάδα έμπρακτο δείγμα γραφής της αποφασιστικότητάς της να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές της χώρας.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επενδύσει και στο γεγονός ότι είναι ο μόνος που έγκαιρα προέβλεψε το αδιέξοδο της πολιτικής του Μνημονίου, και ζήτησε συγκεκριμένες αλλαγές, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις του.

statesmen.gr