Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Α.Μητσόπουλος - Χορεύοντας με τους γκρίζους λύκους στη Θράκη

 Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

 
 Την Θράκη επισκέφθηκε την 27η Ιουνίου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Πρόεδρος του ακραίου εθνικιστικού κεμαλικού κόμματος ΜΗΡ, που έχει χαρακτηριστεί και λίκνο των Γκρίζων Λύκων, της γνωστής θρασύδειλης τουρκικής συμμορίας, που μέλη-υπάνθρωποί της δολοφόνησαν ανηλεώς το 1996 τον Ελληνοκύπριο Ήρωα Τάσο Ισαάκ. Σκοπός της παρουσίας του στην Θράκη, σε μια εποχή που η Ελλάς είναι μετέωρη λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που υφίσταται όλη η Υφήλιος, από τη Νέα Τάξη, είναι να υποδαυλίσει τα πάθη και να συναντηθεί με πολιτικούς παράγοντες της Μουσουλμανικής μειονότητας που πολλοί ψευτοπροοδευτικοί αριστεριστές στην Ελλάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν (που αλλού;) στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν πρόβλημα να την χαρακτηρίσουν και «τουρκική» (που αποτελεί πάγιο αίτημα της Άγκυρας), παραβαίνοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης και προκαλώντας αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Πρόκειται άλλωστε για την πάγια τακτική της Τουρκίας, να διατυπώνει παράλογα αιτήματα, εκμεταλλευόμενη τα νέα πολιτικά ήθη που συμπυκνώνονται στο δόγμα, «δεν διεκδικούμε τίποτε» του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αποτελεί μια κοινότητα που παρά τις ψευδολογίες της Άγκυρας, απολαμβάνει όλα τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα, που ορίζονται στη Συνθήκη της Λωζάνης, σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα στην Κων/πολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, που αποδεκατίστηκε το Σεπτέμβριο 1955, μετά τις ραδιουργίες και τις προβοκάτσιες του βαθέος τουρκικού παρακράτους.
Μια μειονότητα, που βλέπει να διατίθενται υπέρογκα ποσά για
την αναστήλωση των τζαμιών της, τη στιγμή που αρκετές χριστιανικές εκκλησίες ερειπώνονται.
Μια μειονότητα, που γίνονται σεβαστά από την ελληνική πολιτεία,
τα ήθη, τα έθιμα και η θρησκεία της, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε σε θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, να εφαρμόζεται ο ιερός μουσουλμανικός νόμος, η επονομαζόμενη σαρία και όχι οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε αντίθεση με την Τουρκία που δεν την εφαρμόζει (τη σαρία) εδώ και δεκαετίες.
Μια μειονότητα που γνωρίζει ότι αν ανακηρυχθεί σε «τουρκική», οι Έλληνες μουσουλμάνοι θα λογίζονται πολιτικά, ως «Τούρκοι» μουσουλμάνοι και ασφαλώς τότε, θα τεθεί από την πλευρά της Τουρκίας, νομικό ζήτημα ιθαγενείας τους. Αυτή η αλλαγή στο χαρακτηρισμό της μειονότητας, θα επιφέρει εξάλλου σοβαρές αλλαγές στο νομικό δεσμό που συνδέει το ελληνικό κράτος με τα άτομα της μειονότητας. Με ποιά λοιπόν ιδιότητα όντας «Τούρκοι», θα συνεχίσουν να διαβιούν στην Ελλάδα; Mήπως αλήθεια, εξαιτίας 600 φανατικών κεμαλικών στοιχείων της μειονότητας, θα υποχρεωθούν να υπαχθούν στο καθεστώς των αλλοδαπών, εκδίδοντας «πράσινες» κάρτες και ανανεώνοντας αυτές κάθε 6 μήνες; Μήπως για λόγους εθνικής ασφαλείας, η ελληνική πολιτεία θα αναγκαστεί να τους διασπείρει στην ελληνική επικράτεια ή ακόμη και να τους απελάσει, στην περίπτωση που δεν θα έχουν ανανεώσει τα νομιμοποιητικά της παραμονής τους έγγραφα ή αν έχουν διαπράξει μια σειρά αδικημάτων που αναφέρονται εκτενώς στο άρθρο 58 του Ν. 2910/2001; Μήπως τέλος, οι εκάστοτε μουσουλμάνοι βουλευτές, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα βουλευτικά έδρανα, στερούμενοι ως «Τούρκοι», το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι;
Παρά τους «ευσεβείς πόθους» της Τουρκίας, οι σχέσεις του μουσουλμανικού στοιχείου με το χριστιανικό πληθυσμό, είναι αρμονικότατες. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, βαθείς γνώστες του συμφέροντός τους, δεν θέλουν ούτε καν να σκεφθούν πώς θα ήταν η ζωή τους, αν ζούσαν στην Τουρκία, μια χώρα που δε σέβεται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Μοναδικό εμπόδιο στην περιοχή, αποτελεί το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο δρα υπογείως και σκοπό έχει την υποδαύλιση των παθών και την πρόκληση αποσχιστικών τάσεων. Τεράστια ευθύνη φέρουν για το γεγονός αυτό, οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν δείχνουν διατεθειμένες να περιορίσουν τη δράση του, αντιθέτως μάλιστα συνδράμουν σ’ αυτή τη νοσηρή κατάσταση, καθώς και τα κόμματα εκείνα που επιλέγουν ως υποψηφίους βουλευτές τους, εκείνα τα στοιχεία της μουσουλμανικής κοινότητας που στόχο έχουν τον αποχαρακτηρισμό της μειονότητας ως μουσουλμανικής και την αναγνώρισή της ως «τουρκικής» ώστε να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια, με απώτερο σκοπό την «κοσσοβοποίηση» της περιοχής και τη δημιουργία τουρκικού προτεκτοράτου με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Ενδεικτικό γεγονός της ενδοτικότητας που επέδειξε η πρώην κυβέρνηση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν η απροθυμία της πρώην Υπουργού της «ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ» Άννας Διαμαντοπούλου, να δεχθεί πρόταση του πατριώτη επιχειρηματία κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, για ανάληψη από μέρους του όλων των εξόδων που απαιτεί η λειτουργία της Βιβλιοθήκης της κωμόπολης Μύκης του Ν. Ξάνθης, ώστε να συνεχίσει αυτή να λειτουργεί προς όφελος των Πομακοπαίδων, που αν και Έλληνες, εξαιτίας των κομπλεξικών ιδεοληψιών των εκάστοτε κυβερνήσεων, τους έχουμε σχεδόν χαρίσει στην Τουρκία μέσω του κεμαλικού τουρκικού προξενείου, το οποίο προσκυνά ραγιαδίστικα κάθε συνεπής ψευτοπροοδευτικός. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ένας πραγματικός κολοσσός που αγωνιά για τη Θράκη μας και που δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του για το καλό του τόπου βρίσκει πάντα κλειστές τις πόρτες των Υπουργείων, όταν πρόκειται να αγωνιστεί για τα εθνικά μας δίκαια. Δε μπορεί κανείς να ξεχάσει την εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ την τετραετία 1996-2000, με Πρωθυπουργό τον Σημίτη και Υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, όταν ο ίδιος επιχειρηματίας, σε συνεργασία με το Δ΄ Σώμα Στρατού, επεδίωκε να αναλάβει τα έξοδα για την έκδοση ελληνο-πομακικού λεξικού, ώστε να θυμηθούν οι Πομάκοι τις αρχέγονες ελληνικές τους ρίζες, βρήκε και πάλι έναν αδιαπέραστο ψευτοπροοδευτικό τοίχο για να μην ενοχληθεί η Τουρκία.
Η κατάσταση στη Θράκη, είναι έκρυθμη. Η Τουρκία αποτελεί το μοναδικό εχθρό των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας και το ελληνικό κράτος ευρισκόμενο σε λήθαργο, την περίοδο της πασοκικής διακυβέρνησης, οφείλει τώρα με πρωθυπουργό τον αποδεδειγμένα γνήσιο πατριώτη Αντώνη Σαμαρά, να περιφρουρήσει την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και την ασφάλεια των φιλήσυχων στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνων, που αποτελούν καθ’ όλα, ισότιμους Έλληνες πολίτες, απολαμβάνοντας στο ακέραιο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Οφείλει να απομονώσει τους «θερμοκέφαλους» της «τουρκικής» ένωσης Δ. Θράκης, που αποτελούν φερέφωνα και πειθήνια όργανα του στρατιωτικού καθεστώτος της Τουρκίας και να απαιτήσει την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Οι παρασκηνιακές ραδιουργίες, ίδιον της εξωτερικής πολιτικής της
Τουρκίας, είναι πλέον προβλέψιμες. Να γνωρίζουν λοιπόν οι μογγολικής καταγωγής ψευτόμαγκες, ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί παιχνίδια με τη Θράκη που θα βλάψουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, αλλά και τα συμφέροντα της φιλήσυχης μουσουλμανικής μειονότητας. Κι αν ήσαν συνηθισμένοι στην ενδοτικότητα του νεοπαπανδρεϊκού ΠΑ.ΣΟ.Κ., κι αν πιστεύουν ότι ο ισχυροποιημένος και εθνικά αδιάφορος νεοσταλινικός ΣΥΡΙΖΑ θα τους ξανακάνει στο μέλλον τα χατίρια, ας μάθουν ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις σύμπνοιας και συστράτευσης, πέρα και πάνω από κόμματα, που θα εμποδίσουν τα σκοτεινά σχέδια των υπονομευτών της πατρίδας και ο ελληνικός λαός που σήμερα παραπαίει λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης, θα αναγεννηθεί σύντομα μέσα από τις στάχτες του (όπως πάντα συμβαίνει) και έχοντας σαν βαρύ οπλισμό, το νέο αξιακό σύστημα ιδεών, αρχών και προτεραιοτήτων που θα επικρατήσει, θα είναι διατεθειμένος να διατηρήσει την εθνική του αξιοπρέπεια, με οποιοδήποτε κόστος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ