Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

TO ΠΝΕΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

Συνεχίζει την αλαζονική συμπεριφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου από τον ελληνικό λαό, με την απόφασή του να μένει αμέτοχος στην κοινή εθνική προσπάθεια των κομμάτων, να σώσουν τη χώρα από την οικονομική κρίση.

          Οι νεοσταλινικοί  ξερόλες του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και καιρό έχουν καβαλήσει το καλάμι της έπαρσης και έχουν ευσεβείς πόθους για την κατάκτηση της εξουσίας, κυβερνώντας σε μια Ελλάδα ερειπίων, στην οποία θα διαφεντεύει τον τόπο το «μαυραγορίτικο» lobby της δραχμής, αρέσκονται να προβαίνουν σε μια στείρα και ξεπερασμένη παλαιοκομματική αντιπολίτευση, εκ του ασφαλούς, αποδεικνύοντας περίτρανα την πολιτική τους ανωριμότητα. Μια ανωριμότητα και ανικανότητα που ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τον ελληνικό λαό.


          Αντιθέτως, ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, ως Αρχηγός της Ν.Δ. και της Ενωμένης Κεντροδεξιάς εν γένει, επέδειξε πνεύμα εθνικής ενότητας, διαλλακτικότητας και πολιτικής σύνεσης, στηρίζοντας πολλά στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που απαρτίζεται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ενδεικτικό του κλίματος εθνικής ενότητας που επικρατεί στους κόλπους της νέας κυβέρνησης είναι το γεγονός, ότι στις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα στις 28 Ιουνίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα συνοδευτεί στην Ευρώπη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι θα συνεπικουρούν την εθνική προσπάθεια κατά τρόπο ουσιαστικό και όχι συμβολικό.

          Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της νέας κυβέρνησης και η βούληση του λαού που αποτυπώθηκε εύληπτα στις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Να αγωνιστούν σθεναρά και ενωμένα όλα τα υγιή τμήματα των πολιτικών δυνάμεων, συνθέτοντας ρεαλιστικές θέσεις και στόχους, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση και τροποποίηση των μνημονίων και να ανακουφιστούν έτσι, τα φτωχά και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, από τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

          Να αγωνιστούν όλοι μαζί, προτάσσοντας το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον και να νομοθετήσουν ένα ρηξικέλευθο και ανθρώπινο φορολογικό σύστημα, στο οποίο θα προστατεύονται οι αδύναμοι, θα πληρώνουν οι πραγματικά έχοντες και θα υποστηρίζονται οι υγιείς επιχειρήσεις, με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να παραμείνουν όρθιες στην κρίση και να μπορούν να προσφέρουν εργασία στους Έλληνες.

          Το ίδιο ισχύει και στο εργασιακό επίπεδο όπου σε θέματα όπως η μετενέργεια, οι μισθοί των υπαλλήλων, οι συντάξεις, η εφεδρεία και η καταπολέμηση της ανεργίας, επιβάλλεται με επίδειξη σύμπνοιας και ψυχραιμίας,  να  εξευρεθούν  δικαιότερες  λύσεις  για τους εργαζόμενους.

          Η αναγκαία όμως προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων της νέας κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά, οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά θέματα, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Ν.Δ. και η Ενωμένη Κεντροδεξιά, ως κεντρικός πυλώνας της νέας κυβέρνησης, πρέπει να κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα που η Ελληνική Κοινωνία και η ευρύτερη Πατριωτική Παράταξη, έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες.

          Η σύσταση Α.Ο.Ζ. και η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόρυξη και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται ανεκμετάλλευτα στα σπλάχνα του ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ, όσο κι προσκρούουν σε αριστερίστικες σοφιστείες, όπως «το Αιγαίο είναι μισό ελληνικό μισό τούρκικο» ή «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια», είναι κινήσεις επιτακτικές και πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2012.

          Τα μετέωρα εθνικά θέματα όπως το μακροχρόνιο πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και η αντιμετώπιση της διαχρονικής τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, χρήζουν πατριωτικής προσεγγίσεως που θα ικανοποιεί το αίσθημα εθνικής ασφαλείας και υπερηφάνειας και γι’ αυτό απαιτείται στιβαρή ηγεσία στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης.

          Το μείζον εθνικοκοινωνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας των πολιτών, ανεξάρτητα με το αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν «προοδευτική» άποψη, πρέπει να επιλυθεί από την Κεντροδεξιά Παράταξη, άμεσα και αποτελεσματικά, ειδάλλως ελλοχεύει κίνδυνος εμφυλιακών καταστάσεων και μόνιμης αυτοδικίας. Πρέπει να δοθεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ελλάς δεν είναι παράδεισος για λαθρομετανάστες, αλλά φυλακή και κάτεργο, ώστε να αποτραπεί η ραγδαία αύξηση του αριθμού τους στην επικράτεια, που διαλύει την Εθνική Ομοιογένεια. Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων περί απέλασης αλλοδαπών και με θέσπιση νέων μέτρων, όπως εξοντωτικές ποινές για κάθε ποινική παράβαση από λαθρομετανάστες, αλλά και αυστηρές ποινές σε Έλληνες που δρουν σε κυκλώματα εκμετάλλευσης λαθρομεταναστών, θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των διαβιούντων λαθραία στη χώρα. Η δέσμευση της Ν.Δ. για κατάργηση του μεταναστευτικού νόμου του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προβλέπει εύκολη απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, έστω κι αν αντιδράσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και στη περίπτωση αυτή να επιδιωχθεί συστράτευση και με άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ή μεμονωμένους Βουλευτές,   ώστε  να  θεσπισθεί  ορθολογική  μεταναστευτική  πολιτική.

          Είναι αδιανόητο να μην υπάρξει ταύτιση απόψεων των κυβερνητικών εταίρων, για τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του «υδροκέφαλου» δημοσίου τομέα, αλλά και για την καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης και τη μείωση της επιρροής των κρατικοδίαιτων μεγαλοσυνδικαλιστών και παλαιών πασοκικών εργατοπατέρων, που σήμερα ψάχνουν να βρουν ψωμί στο ΣΥΡΙΖΑ.

          Θα είναι επίσης εγκληματικό λάθος της νέας κυβέρνησης  εάν δεν πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή για το πώς και γιατί, υπήχθη η χώρα στο ΔΝΤ και το μνημόνιο από τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

          Σε όλα αυτά τα ακανθώδη προβλήματα, η συνεργασία των κομμάτων της κυβέρνησης είναι ωφέλιμη αλλά όχι απαραίτητη. Σε αυτά τα εθνικοκοινωνικά προβλήματα, η Ν.Δ. πρέπει να αγωνιστεί και μόνη της αν χρειαστεί και να δώσει λύση, ερχόμενη σε άγρια και σκληρή σύγκρουση με τις δυνάμεις του ψευτοπροοδευτισμού που σήμερα μεταναστεύουν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

          Η Ν.Δ. ψηφίστηκε με το σημαντικό ποσοστό του 30% για να «σπάσει αυγά» και αποστήματα και όχι για να λάμψει δια της αδρανείας της όπως στο παρελθόν. Υποχρεούται να φανεί αντάξια των σχεδόν 2 εκατομμυρίων Ελλήνων που την εμπιστεύτηκαν και να αποδείξει ότι είναι συνεπής στις απόψεις της και ότι δεν τελεί υπό την ομηρία κάποιων.

          Μετά τις Εκλογές της 17ης Ιουνίου, το πολιτικό κλίμα φαίνεται σταθερότερο και ο ελληνικός λαός έστω και δειλά ατενίζει μια φωτεινή χαραμάδα ελπίδας. Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι σκληρά, για να κάνουμε αυτήν την φωτεινή χαραμάδα, καλοκαιρινό ήλιο και γαλανό ουρανό επιτυχίας και ευημερίας.


                                             ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

                                                           ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.

                                          ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                    ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ