Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η 26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 26η Ιουνίου χαρακτηρίζεται διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το πρόβλημα της χρήσης Ναρκωτικών αφορά, άλλωστε, το σύνολο της κοινωνίας μας. Δεν ξεχωρίζει οικονομική ή κοινωνική ομάδα, μόρφωση, ηλικία ή επάγγελμα.

Δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις, που θωρακίζουν τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας.

Απαιτείται συστράτευση των πάντων: Γονέων, Εκπαιδευτικών, Μέσων Ενημέρωσης, Πολιτικών και Εκκλησίας.

Απαιτείται συντονισμός εκ μέρους της πολιτείας.

Απαιτείται απόλυτος σεβασμός, αγάπη και αφοσίωση στα παιδιά μας.

Απαιτείται υποστήριξη στα πρόσωπα σκιές που είναι οι εξαρτημένοι, γνωρίζοντας πως είναι άτομα με ελλειμματικό ψυχισμό.

Απαιτείται συντριβή των τεράτων που λέγονται έμποροι.

Η χρήση και η κατάχρηση ουσιών από τους νέους και τις νέες, με επακόλουθο την περιθωριοποίησή τους, τον εξευτελισμό τους και τελικά το θάνατό τους, είναι προϊόν μιας σύνθετης πραγματικότητας.



Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι:

Κανένας νέος δεν γίνεται χρήστης τυχαία. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η μεγάλη διαθεσιμότητα των ουσιών παίζει σημαντικό ρόλο στο να αρχίσει κάποιος να προσφεύγει σε αυτές. Αν σε αυτήν την εύκολη πρόσβαση προστεθεί η σημερινή κοινωνικό-οικονομική κρίση που προκαλεί στους νέους άγχος, αβεβαιότητα, φόβο, πανικό, και ανασφάλεια, τότε η κατάσταση σίγουρα θα επιδεινωθεί.

θα πρέπει λοιπόν να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματική πρόληψη, στη μείωση της προσφοράς, στην παραδειγματική τιμωρία των εμπόρων του θανάτου και στη λήψη ουσιαστικών και εφαρμόσιμων μέτρων για την πραγματική θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων». 

Η Νέα Δημοκρατία προτρέπει τους νέους να γεμίσουν τα κενά με Αγάπη, Όνειρα, Ελπίδα, Στόχους, Ενθουσιασμό, Δημιουργία, Γέλιο, Έρωτα, Χαρά, Παιχνίδι, Έκφραση, Αθλητισμό, Μουσική, Απόλαυση, Ζωή!

Είμαστε  εδώ για να μιλάμε στους νέους ...«επί της ουσίας,
χωρίς ουσίες»...