Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το διακύβευμα της εθνικής συνεννόησης

 
Είναι σαφές ότι το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι η ανάδειξη μιας σταθερής κυβέρνησης συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας. Μιας κυβέρνησης η οποία θα βασιστεί στην εθνική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που θα τη στηρίζουν, με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και να αποφευχθούν οι νέες εθνικές περιπέτειες. Μιας κυβέρνησης η οποία είναι αναγκαία για να ανακόψει την καταστροφική πορεία της χώρας και να την οδηγήσει στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανάπτυξης και της ανάκαμψης, μέσα από τη χάραξη μιας καθαρά εθνικής στρατηγικής και την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» πιστεύει ότι η παράταξη στην οποία θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αναθέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών είναι η Ν.Δ. Θεωρούμε ότι είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να συνενώσει τις εθνικές δυνάμεις που επιθυμούν τη διατήρηση της χώρας στο ευρώ και να επιτύχει την απαραίτητη εθνική συνεννόηση για την αλλαγή πορείας του τόπου προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση.

ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΑΥΤΟ, η εφημερίδα μας συνεχίζει να αγωνίζεται για την επίτευξη των εκλογικών στόχων της Ν.Δ. και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου. Γιατί είναι σαφές, ότι μόνο η Ν.Δ. αποτελεί το θεματοφύλακα, όχι μόνο για την παραμονή στο ευρώ, αλλά και για την προστασία της κοινωνίας και της πατρίδας από μια εθνική καταστροφή.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει να αναδειχθεί πρώτη στις εκλογές και να καθορίσει την πολιτική ατζέντα της επόμενης ημέρας. Οχι μόνο επειδή διατηρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις προγραμματικές θέσεις αλλά, κυρίως, επειδή έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να λειτουργήσει στη βάση της εθνικής συνεννόησης που είναι αναγκαία για την αποφυγή ενός μείζονος εθνικού κινδύνου. Γιατί καλά είναι τα προγράμματα, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι το διακύβευμα είναι η σωτηρία της πατρίδας.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ