Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ξέρει κάτι η Ντόρα;


Τις τελευταίες μέρες, όποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τη ρητορική που αναπτύσσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις δημόσιες τοποθετήσεις της, θα δυσκολευτεί να μην διαγνώσει πίσω από τον τόνο της φωνής της, κάτι από τη Ντόρα… προ του Νοεμβρίου του 2009.
Πριν δηλαδή από την απρόσμενη για την ίδια ήττα που γνώρισε σε εσωκομματικό επίπεδο από τον Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο περιθώριο, και τελικά μετά από μερικούς μήνες να απομακρυνθεί από την Παράταξη.
Η πολιτική αυτοπεποίθηση την οποία εξωτερικεύει η Ντόρα Μπακογιάννη, επιβεβαιώθηκε και με όσα είπε στη σημερινή διακαναλική συνέντευξή της. Επαναλαμβάνοντας τη βεβαιότητά της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου. Και ότι θα έχει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις.
Μια εκτίμηση που προϋποθέτει ότι τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δεν θα έχουν το εκλογικό πλασάρισμα που προσδοκούν, έτσι ώστε να… χρειαστούν τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Υπό άλλες συνθήκες, όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορούσαν να εκληφθούν ως το καθιερωμένο «wishful thinking» κάθε πολιτικού αρχηγού για το κόμμα του, πριν από μια εκλογική αναμέτρηση. Επειδή όμως η ίδια δυσκολεύεται να κρύψει την πραγματική πολιτική ψυχολογία της, προφανώς… κάτι ξέρει.
Και όχι φυσικά για τη Νέα Δημοκρατία, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι το βράδυ των εκλογών το μοναδικό κόμμα με ποσοστά κυβερνητικής δύναμης. Αλλά για το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βιώνει παρατεταμένο πολιτικό δράμα.

statesmen.gr