Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ανταποκρίθηκε το Λουτράκι στο έργο του Κώστα Κόλλια






Μεγάλη απήχηση είχε η συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στο Λουτράκι. Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι δημότες της περιοχής, μένοντας ιδιαιτέρως στα ζητήματα του προαστιακού και της εταιρείας του Δήμου «Λουτράκι Α.Ε.». Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Όπως όλη η Κορινθία έτσι και το Λουτράκι βρέθηκε στη διετία που πέρασε αντιμέτωπο με σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και κάθε απλό δημότη. Σημαντικότερα από αυτά θεωρώ το θέμα της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό και της δημοτικής εταιρείας «Λουτράκι Α.Ε.»
Το θέμα της σύνδεσης με τον Προαστιακό παραμένει βεβαίως ανοιχτό. Δύο φορές μετέφερα το αίτημα του συνόλου των κατοίκων του Λουτρακίου να φτάσει το τρένο μέχρι την πόλη. Είχα επισημάνει στα αρμόδια Υπουργεία ότι οι λύσεις που συζητώνται σήμερα δεν εξυπηρετούν ούτε τη λειτουργικότητα του ΟΣΕ, ούτε τους επιβάτες, ούτε βεβαίως την πόλη του Λουτρακίου, η οποία έχει παρακαμφθεί αδικαιολόγητα. Ο ΟΣΕ δεν έχει αποκλείσει την λύση που προτείνουν οι κάτοικοι για δημιουργία σταθμού, πλην όμως χρειάζονται χρήματα για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Ελπίζω ότι με τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα βρούμε στα Υπουργεία ηγεσίες πιο πρόθυμες να συνδράμουν αυτό το αίτημα και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να το διεκδικώ μαζί με τους δημότες του Λουτρακίου.
Ένα άλλο μείζον ζήτημα ήταν η πιθανή διάλυση της δημοτικής εταιρείας «Λουτράκι Α.Ε.». Είμαι ευτυχής διότι κατάφερα με μία τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον νέο Καλλικράτη, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής και του συναδέλφου μου Βουλευτή κ. Αποστολάκου, να δώσουμε παράταση ζωής στην εταιρεία. Έπειτα από τρεις ζημιογόνες χρήσεις, τυχόν υποχρεωτική λύση της θα σήμαινε απώλεια σημαντικότατου κεφαλαίου, το οποίο έχει ήδη επενδυθεί, αλλά και μελλοντικών εσόδων. Η παρέμβασή μου είχε σκοπό να συμβάλει στο να υπάρξει μία παράταση ζωής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, να ανακάμψει και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Θεώρησα χρέος μου να ανταποκριθώ στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής για βοήθεια αλλά κυρίως να ανταποκριθώ στην αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η περιουσία του Δήμου και των δημοτών, καθώς και οι θέσεις εργασίας, είναι ασφαλείς για τα επόμενα τρία χρόνια. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου έχει εκτιμηθεί από τους κατοίκους του Λουτρακίου και αυτό μου δίνει μία προσωπική ικανοποίηση. Το σημαντικότερο όμως είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που δίνεται και στο μέλλον, ώστε σε τρία χρόνια να διαθέτουμε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών του Λουτρακίου.»