Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το μυστικό του Βισμαρκ,έρχεται στο φως 71 χρόνια μετά τη βύθισή του!

Το Βίσμαρκ, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Γερμανίας, επιχείρησε να παραδοθεί στους Βρετανούς πριν τη βύθισή του! 71 χρόνια, από την επέτειο αυτού του γεγονότος,ένα βιβλίο με μαρτυρίες αποκαλύπτει αυτό το μυστικό,αποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί αγνόησαν τα σχετικά σήματα του Γερμανικού πλοίου. Οι Times οι οποίοι αναδημοσιεύουν στοιχεία από το βιβλίο το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από μέλη του πληρώματος του HMS Rodney τα οποία λένε ότι είδαν τα σήματα της παράδοσης! Μια μαύρη σημαία, το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σήματα Μορς.


Ο Tommy Byres, παρατηρητής βολής επί του σκάφους HMS Rodney ήταν “στοιχειωμένος” για το υπόλοιπο της ζωής του από το θάνατο 1.995 από τα 2.200 μελών του πληρώματος του Βίσμαρκ.
Σε μια συνέντευξη που καταγράφηκε πριν από το θάνατό του το 2004 ο Byers, που παρακολουθούσε με κιάλια, περιγράφει ότι είδε τα σχετικά σήματα:
«Το είπα στον αξιωματικό βολής, Πλωτάρχη Crawford κι εκείνος μου απάντησε:«Δεν θέλω να ξέρω για οποιοδήποτε σήμα τώρα».Στη συνέχεια είδα
τη μαύρη σημαία, που σήμαινε θέλουμε να διαπραγματεύομαι μαζί σας », αλλά ο Crawford δεν έδωσε πάλι σημασία. Τότε άρχισε να αναβοσβήνει ο προβολέας με τα σήματα Μορς,αλλά ο πλωτάρχης μου επέμενε: «Δεν θέλω να ξέρω. Μην αναφέρετε τίποτα περισσότερο ".
Ο γιος του Μπάιερς, Κέβιν, λέει ότι ο πατέρας του “ένοιωθε ένοχος που δεν είχε κάνει κάτι περισσότερο”.

Μια εβδομάδα πριν από τη βύθισή του το Βίσμαρκ είχε επιτεθεί και βυθίσει το HMS Hood, ένας από τα μεγαλύτερα θωρηκτά του Βασιλικού Ναυτικού. Η απώλεια του Hood οδήγησε τον Τσόρτσιλ να δώσει την περίφημη διαταγή «Βυθίστε το Βίσμαρκ", η οποία μπορεί να ήταν ο λόγος για τους αξιωματικούς του HMS Rodney να αρνηθούν να αναγνωρίσει τα σήματα παράδοσης.

Το Βίσμαρκ βυθίστηκε στις 10:39 π.μ. της 27ης Μαΐου. Το ναυάγιο του ανακαλύφθηκε σε βάθος 5.000 ποδών το 1989



onalert.gr