Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πρέπει να συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».

 Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3» με το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.  Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 - Θα συγκρουστούμε επιτέλους με τον εαυτό μας; Θα συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια; 
 -Πρέπει να καταργήσουμε τα 240 αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα, να προσφέρουμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον με μειωμένη φορολογία.
-Η λογική δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης. Είναι εγκληματίες αυτοί οι οποίοι λένε στη νέα γενιά ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στο ’40, να γίνει η Αλβανία του Χότζα.


Σε συνέντευξη της η Ντόρα Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και το δημοσιογράφο Διονύση Νασόπουλο.  δήλωσε:
 Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε προτείνει ήδη από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα,  βαθύτερες και ταχύτερες , συγκεκριμένες περικοπές κατά κωδικό στις δαπάνες από αυτές που είχε προωθήσει η κυβέρνηση . Αυτές ισχύουν. Και δικαιωθήκαμε  μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για 200.000 τουλάχιστον πλαστές συντάξεις, δεκάδες χιλιάδες επιδόματα «μαϊμού»,  που κοστίζουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Εμείς διαπραγματευθήκαμε με την Ευρώπη και πείσαμε. Καταφέραμε να περάσουμε από ένα εχθρικό κόμμα προς την Ελλάδα όπως ήταν αρχικά οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι που είναι κι οι ταμίες της Ευρώπης, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και υπεύθυνο που παρουσιάσαμε μαζί με τον Γκύ Φερχόφσταντ στην Αθήνα. Έχουμε πει πού θα βρούμε τα χρήματα, από την μείωση του κράτους και την αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να απομακρύνει το ενδεχόμενο περισσοτέρων οριζόντιων περικοπών που θ’ αυξήσουν την ύφεση. Αυτά είναι καθαρές κουβέντες, συγκεκριμένες λύσεις και δεν έχουν καμιά σχέση με  το «λεφτά υπάρχουν».   

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):  «Η υπονόμευση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αποδεικνύει περίτρανα σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται τα κόμματα. Η δύο είναι, δυστυχώς, αδιόρθωτοι. Ο ένας βρίζει τον άλλο, χωρίς ουσιαστικά καμία καινούργια πρόταση για την έξοδο από την κρίση.Οι άλλοι εφτά, οδηγούν τη χώρα μετά βεβαιότητας και με τις ανύπαρκτες προτάσεις τους, με τον ταχύτερο τρόπο στη δραχμή.Ο κόσμος έχει μία επιλογή, μία θετική επιλογή, που είναι η Δημοκρατική Συμμαχία για μια σίγουρη ευρωπαϊκή πορεία».   

*Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, εξακολουθούν να λειτουργούν με την ίδια επικίνδυνη για τον τόπο λογική.Αδιόρθωτοι μέχρι τέλους, κοροϊδεύουν τους πολίτες πουλώντας ψεύτικες ελπίδες και μιλώντας για αναβολή των μέτρων προσαρμογής. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι προβλέψεις για την ύφεση, ξεπερνούν το 5,5%. Την τελευταία φορά όμως που επιχείρησαν το ίδιο διώχνοντας την τρόικα, επέστρεψε με νέα μέτρα 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Καλό θα ήταν λοιπόν, αντί να επιδίδονται σε μεγαλοστομίες και προεκλογικούς παλικαρισμούς, να πουν ξεκάθαρα στους έλληνες ποιό είναι το σχέδιο τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση με τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν».