Σάββατο 7 Απριλίου 2012

«Καλλικράτης 2»: Προσλήψεις για αυτεπιστασία εκτός λίστας ΟΑΕΔ


Προσλήψεις εκτός λίστας ΟΑΕΔ (πρβ. πρόγραμμα αυτεπιστασίας) εργατικού και τεχνικού προσωπικού, για μέχρι πέντε ημερομίσθια το μήνα, δίνει ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/» («Καλλικράτης 2»).
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, «ο συνολικός αριθμός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους και μεγαλύτερος των είκοσι (20) ατόμων στους υπόλοιπους δήμους».
Η πρόσληψη γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου προς διορισμό (π.χ., δημάρχου), δεν απαιτείται η έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, ενώ «ο φορέας που κάνει την πρόσληψη αποστέλλει τον πίνακα των προσληπτέων στο ΑΣΕΠ, καθώς και όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το ΑΣΕΠ διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης».

Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση, εδώ.

aftodioikisi.gr