Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Είδε...ΑΣΤΕΡΑκια ο ΠΑΟΚ και τα έφερε όλα Τούμπα. Tριπολιτσιώτικο «διπλό» ευρωπαϊκής προοπτικής

Ο εκπληκτικός Αστέρας Τρίπολης του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας πέρασε με σπουδαίο «διπλό» ευρωπαϊκής προοπτικής και από την Τούμπα, έφτασε τις 5 σερί νίκες και πλέον ελπίζει βάσιμα σε είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την τριτη του εντός έδρας ήττα, βρέθηκε να χάνει 3-0, μείωσε σε 3-2 και έχασε πέναλτι με τον Λίνο στο 90'.
Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό του ΠΑΟΚ, αφού στα 17 πρώτα λεφτά κατάφερε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. 
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ναβάρο τροφοδότησε τον Περόνε και ο τελευταίος νίκησε τον Χαλκιά, παγώνοντας την Τούμπα. 
Πριν συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε και το δεύτερο χτύπημα του Αστέρα. Ο Ναβάρο από δημιουργός έγινε σκόρερ, αξιοποιώντας την ασίστ του Μάρτινς. 
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12' να μειώσει το σκορ αλλά Σαλπιγγίδης και Νιμανί δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. 
Αντίθετα ο Περόνε δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει για τρίτη φορά τον Χαλκιά, μόλις στο 17ο λεπτό. 
Ο Αθανασιάδης με όμορφη προσπάθεια στο 31' έδειξε στους συμπαίκτες του ότι το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Μπόλονι αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στον τέταρτο. 
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο, άφησε χώρους στον Αστέρα και στο 52' ο Χουανίτο πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Χαλκιά. 
Ο Γεωργιάδης, δύο λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ μείωσε σε 3-2 και έβαλε... φωτιά στο ματς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, με ανορθόδοξο τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων αλλά οι Αρκάδες άντεξαν. 
Στο 90' ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι από τον Πιπίνη, όμως ο Λίνο έστειλε τη μπάλα άουτ από τα 11 βήματα και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. 
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83' Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λαζάρ (75' Παπάζογλου), Αθανασιάδης, Νιμανί (46' Γεωργιάδης)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):
Μπάντης, Πιπίνης, Χουανίτο, Φόρμικα (66' Μπρέσκα), Περόνε, Μάρτινς (53' Αλβάρες), Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72' Χούλι), Κουρμπέλης