Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο Άντώνης Σαμαράς θεμελίωσε τη γέφυρα του Περιφερειακού Καλαμάτος -Νέδοντας


Η μαγική λέξη είναι η ανάπτυξη γι' αυτό αγωνιζόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Μεσσηνία, όπου μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη παρέστη στη θεμελίωση της κεντρικής γέφυρας στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας. «Ο νους μας είναι στους μη έχοντες, στους ανέργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη λαϊκή παράταξη.

Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Kαλαμάτας, στον Πρόεδρο της Νέας ΔημοκρατίαςΑντώνη Σαμαρά πριν λίγο, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια θεμελίωσης της γέφυρας του Περιμετρικού της Καλαμάτας. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  με συνθήματα όπως "Ελλας - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς" και "Νάτος Νάτος ο πρωθυπουργός". Στην τελετή θεμελίωσης μίλησαν εκτός του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας καλωσόριζοντας τον κ. Σαμαρά ανέφερε ότι πρόκειται για «ηγέτη που ενσαρκώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα του έθνους» και παρατήρησε ότι είναι μεγάλη μέρα και χαρακτήρισε τη γέφυρα τεράστιο έργο, το μεγαλύτερο έργο της Καλαμάτας από την απελευθέρωσή της.
Ο κ. Βορίδης μίλησε για σημαντική μέρα, καθώς με τη γέφυρα και τον περιφερειακό της Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος του Μοριά και είπε πως η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς είναι οι μόνοι που μπορούν να αναστρέψουν την υφεσιακή πορεία της χώρας.
«Έως στιγμής» είπε «έχουν δαπανηθεί 695 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα δύσκολο έργο με πολλά προβλήματα που επιλύθηκαν».
Ο κ. Βορίδης ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη, να ανοίξει αποτελεσματικότερα από όσο το κάνει τις πόρτες της».
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΝΔ για την «καταλυτική» παρέμβαση στο θέμα της χρηματοδότησης των μεγάλων οδικών έργων. Διευκρίνισε πως «μετά την παρέμβαση αυτή, η επικοινωνία με τον κ. Ράιχενμπαχ υπήρξε άμεση και ένας προγραμματισμός, που έφτανε σε βάθος χρόνου Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, επισπεύδεται στο σύνολο των ευρωενωσιακών θεσμών και νομίζω ότι θα υπάρχει μια πολιτική απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου».
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας στη συνέχεια, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των έργων, ο κ. Βορίδης είπε ότι: Το Μάιο θα παραδοθούν το Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη και ο αυτοκινητόδρομος από την Τσακώνα έως το "Πράκτικερ". Το Νοέμβριο του 2013 θα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας και έως το τέλος του 2013 ο δρόμος Λεύκτρο -  Σπάτη...


Ο Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

“Πρώτα να μιλήσει η καρδιά. Πρέπει να ξέρετε ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ξέρετε το πόσο αγαπάω τη Μεσσηνία. Αυτό που δεν ξέρετε και δε θα μάθετε ποτέ είναι το πόσο μου λείπει η Μεσσηνία.
Θέλω να σας πω ότι το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται, είναι ένα έργο που αποτελεί ένεση αισιοδοξίας, τόνωση στο ηθικό όλων των Ελλήνων, που μπορούν να δουν έργα που πραγματώνονται βάσει συγκεκριμένων στόχων, όπως ο στόχος του Περιμετρικού.

Το έργο αυτό σημαίνει τεράστια ανακούφιση στο κυκλοφοριακό, υπεραξίες στη γη μας, και είναι ταυτόχρονα αποδεικτικό στοιχείο ότι όλοι οι Έλληνες μαζί εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, να υπάρχει γρήγορη διέλευση και να υπάρχει πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στη μαγική λέξη. Και η μαγική, σήμερα, λέξη για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η λέξη «Ανάπτυξη».
Για την Ανάπτυξη  αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Όμως, σε τέτοιες ώρες, δύσκολες, που περνά σήμερα η Πατρίδα, σε τέτοιες ώρες χαράς, όπως είναι αυτή τη στιγμή η θεμελίωση  ενός τόσο μεγάλου έργου, Σεβασμιώτατε και αγαπητοί φίλοι, θα πρέπει ο νους μας να πηγαίνει εκεί που πρέπει, σε αυτούς που αγωνίστηκαν και όμως σήμερα βλέπουν τις δουλειές τους να χάνονται. Σε αυτούς που ίδρωσαν κι όμως βλέπουν τα παιδιά τους να είναι άνεργα. Στο συνταξιούχο που πλήρωσε για το μεροκάματό του, για την ασφάλισή του, και βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται.
Εκεί βρίσκεται σήμερα  ο νους μας, γιατί εμείς είμαστε κατεξοχήν η Παράταξη η λαϊκή η οποία πιστεύει, πραγματικά, στο δικαίωμα για Ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ξέρετε ότι και σε μας, στον καθένα από μας, είναι μία πολύ μεγάλη τονωτική ένεση αισιοδοξίας η παρουσία σας στα εγκαίνια αυτού του μεγάλου έργου. Να είστε όλοι καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ.