Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ασταμάτητη η «Μπάρτσα» στο + 10 αγκάλιασε από τώρα τον τίτλο και την άνοδο ακόμη και αν βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου..

Η Μπάρτσα η μεγάλη αγαπημένη των Κορινθίων φιλάθλων εδώ και λίγη ώρα είναι αγκαλιά με τον τίτλο και την επιστροφή της στην Γ’ Εθνική αν και βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Μαρτίου , μετά την μεγάλη της νίκη στο ντέρμπι κορυφής , με 3 – 1 επί της Χαλκίδας, από την οποία απέκτησε προβάδισμα 10 βαθμών. Ο αγώνας που έγινε παρουσία 850 θεατών ( 50 εκδρομείς από την Χαλκίδα), είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι ( πάθος, δύναμη , φανατισμό , εντάσεις και αποβολές…)
 Ισορροπημένο το παιγνίδι με λίγες καλές φάσεις στην αρχή του αγώνα και για τις δύο ομάδες
Στο 6΄, σουτ του Σαγανά μέσα απ την περιοχή πέρασε ξυστά απ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τοπαλιδη , ενώ στο 15΄ σουτ του Καρακατσανη για την Χαλκίδα έξω απ την περιοχή, πέρασε δίπλα απ το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουμουλίδη,
Στο 34΄η Κόρινθος κέρδισε πέναλτι , οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της Χαλκίδας έπεσαν επάνω στο διαιτητή του αγώνα Ρατσιάτο , όπου δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές με αποτέλεσμα να δουν την κίτρινη κάρτα ο Νικολοπουλος και ο Καλλιμανης της Χαλκίδας. ενώ αποβλήθηκε και ο τεχνικός της Θύμιος Γεωργούλης. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Δημητριάδης στο 36΄ δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στην Μπάρτσα. Η επιθετική πρωτοβουλία της Κορίνθου της Κορίνθου συνεχίστηκε , στο 39΄ διαγώνιο σουτ του Σαγανά απ τα δεξιά της περιοχής πέρασε μόλις άουτ.
Στο 45 ο Λουμπαρδεας πέρασε 2 ποδοσφαιριστές και με σουτ έξω απ την περιοχή «κεραυνοβόλησε» την δεξιά γωνία του Τοπαλίδη Το ‎2-0 ήταν γεγονός.
Και ενώ δεν είχαν κοπάσει ακόμα οι πανηγυρισμοί των Κορινθίων μετά από μια πανέμορφη προωθημένη μπαλιά του Τσούκη, ο Δημητριαδης προλαβε την μπαλα μπηκε στην περιοχη και πλάσαρε τον Τοπαλιδη. σημειώνοντας το 3-0
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, πέταξαν μπουκάλια ενώ 2 από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Χαλκίδα έμεινε με 10 παίκτες καθώς αντίκρησε κόκκινη κάρτα ο Λέκκας.
Ο αγώνας συνεχίστηκε και με την είσοδο του Καφαντάρη στον αγώνα ή Χαλκίδα ανέπτυξε μια μικρή επιθετική πρωτοβουλία, όταν στο 70’ ψαλιδάκι του παίκτη μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ίδιος στο 76 μείωσε το σκορ σε 3 – 1.
Μέχρι το τέλος του αγώνα η Κόρινθος απέκτησε πρωτοβουλία κινήσεων και έχασε ευκαιρίες με τους Σεϊται, Καλογερόπουλο , Δημητριαδη και Νιαρο.
Π.Α.Σ Κόρινθος: Σουμουλίδης, Μπιτσάκος, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Βαγκελι ( 90΄Μπαλτζης), Σπυρόπουλος, Σιώκος, Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ (81΄ Ζάρκος), Δημητριάδης, Σαγανάς(81' λ. τρ. Νιαρος)
Α.Ο Χαλκίς: Τοπαλίδης, Καλλιμάνης, Πέτσης, Παστός (Μπιρμπιλης) , Νικολόπουλος, Μπακρής, Μανιάτης, Καλογερόπουλος, Θωμάς, Καρακατσάνης (Καφανταρης), Λέκκας

Οι άλλοι αγώνες

Στο Ναύπλιο ο Πανναυπλιακός και ο Μανδραϊκός έμειναν στην λευκή ισοπαλία, ενώ  τα Λουκίσια με σκόρερ τον Μιμιγιάννη υπέταξαν με 2 – 0 τον αξιόμαχο Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Από εκεί και πέρα τα Άσπρα Σπίτια με το ίδιο σκορ νίκησαν τον Πόρο., ενώ η Κύμη επεβλήθηκε με 4 – 2 της Δάφνης Ερυθρών.Ο Παναργειακός επικράτησε με 2 – 1  εκτός έδρας του ουραγού Ασπρόπυργου, ενώ τέλος και η Ερμιονίδα πήρε εκτός έδρας νίκη στα «χαρτιά» από την Θήβα που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 16η αγωνιστική
Θήβα - ΑΕ Ερμιονίδας                         0 - 3 α. α.
Άσπρα Σπίτια - Πόρος                         2 - 0
Λουκίσια - Ατρόμητος Χιλιομοδίου    2 - 0
Πανναυπλιακός  - Α.Ο. Μανδραϊκός   0 - 0
Ασπρόπυργος - Παναργειακός             1 - 2
Kόρινθος - Χαλκίδα                             3 – 1
Κύμη - Δάφνη Ερυθρών                       4 - 2


Η βαθμολογία
( Επί 16 αγώνων)
Κόρινθος              26-5    41
Χαλκίδα               31-11  31
Μανδραϊκός         26-7    30
Λουκίσια .           25-11   28
Πανναυπλιακός   18-18   26
Παναργειακός     35-21   25
ΑΟ Κύμη            31-24   25
Ερμιονίδα           25-18   24
Ατρόμητος Χιλ. 34-24    23
Ασπρα Σπίτια     19-12    20
Δάφνη Ερυθρών 18-36   14
Θήβα                   13-30   13
Πόρος                  12-21  12
Ασπρόπυργος       6-81   1
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ