Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Σάλπι»- Χαλκιάς... γλεντάει ο Πειραιάς! ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 0 - 2

O Χαλκιάς έπιανε, ο Σαλπιγγίδης έβαζε! Οι πρώην «πράσινοι»... μαχαίρωσαν τον Παναθηναϊκό και έστειλαν τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ και το +1!
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» επικράτησε μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ με 2-0 του Παναθηναϊκού και έριξε τους «πράσινους» στη δεύτερη θέση.
Πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του «δικέφαλου» στο ΟΑΚΑ δεν ήταν όποιοι, αλλά δυο ποδοσφαιριστές που ειδικά στο ματς του α' γύρου έζησαν δύσκολες στιγμές. Ποιος ξεχνά τι κυνηγητό έφαγαν στην Τούμπα; Ακόμα, άλλωστε, αμφότεροι. Όπως καταλάβατε, αναφερόμαστε στον Κώστα Χαλκιά που έκανε δυο-τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στο ματς, όταν η μπάλα έκαιγε, ενώ απέκρουσε και το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις, όταν το ματς ήταν, ήδη, στο 2-0. Οσο για τον έτερο πρωταγωνιστή, ήταν ο Σαλπιγγίδης που στο 84' κλείδωσε το ματς.
Το πρώτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ ήταν μία «σούπα». Οι δυο ομάδες αναλώνονταν σε λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία πλην του δίλεπτου 41'-42', όπου αμφότερες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.
Στο 41', λοιπόν, ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε ωραία στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έπιασε το σουτ, όμως ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ για να έρθει στο αμέσως επόμενο λεπτό η απάντηση από τον «δικέφαλο».
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά δραστήριος… Στο 51', όμως, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση… Ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι σε προσωπική μονομαχία και τράβηγμα μέσα στην περιοχή και ο Λίνο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Νίκησε από την άσπρη βούλα τον Καρνέζη και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως βρήκε απέναντι του έναν Χαλκιά που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε.
Στο 63' στην κεφαλιά του Τοτσέ, αλλά και στο 71' στο φάουλ του Καραγκούνη ο έμπειρος γκολκίπερ που έχει ακούσει τόσα πολλά για την προσωπική του απόδοση ειδικά στα ματς με το «τριφύλλι» είπε «όχι» στην ισοφάριση με αποτέλεσμα στο 84' ο Σαλπιγγίδης μετά από ασίστ του Λίνο να έρθει να γράψει το 2-0 και να «τελειώσει» το ματς. Διότι ακόμα και στις καθυστερήσεις ο Χριστοδουλόπουλος να ευστοχούσε στο πέναλτι, που δεν υπήρχε και κέρδισε ο ίδιος από τη σκιά του Γκαρσία, τίποτα δεν άλλαζε. Το βέβαιο πως ακόμα και εκεί ο Χαλκιάς φώναξε παρών.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι (63' Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63' Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46' Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Νιμανί (68' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης