Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το πολιτιστικό Βήμα Φενεού travel πάει...Εύβοια

Να πάμε κάπου να ξεσκάσουμε, αρκετά προβλήματα έχουμε….»

Είναι γεγονός ότι κατοικούμε σε μια χώρα γεμάτη ομορφιές. Είναι ανάγκη λοιπόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, για επισκέψεις σε τόπους μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και μοναστηριακούς χώρους, που είναι παγκοσμίως γνωστοί, είναι αδικαιολόγητο να είναι άγνωστοι  σε μας τους Έλληνες. Με αυτές τις σκέψεις η εφημερίδα του Φενεού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», διοργανώνει, Διήμερη περιηγητική, ψυχαγωγική, θρησκευτική και επιμορφωτική  εκδρομή.

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΕΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΑΡΚΙΤΣΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Αναχώρηση από το Φενεό το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 06:00π.μ. στη συνέχεια  συγκέντρωση των μελών από το Κιάτο-Βραχάτι-Κόρινθο και από την Αθήνα. Στη συνέχεια και μετά από μια στάση για καφέ, άφιξη στην Αρκίτσα. Με το καραβάκι θα περάσουμε στην Αιδηψό, τη φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία λόγω της ευεργετικής δράσης των ιαματικών της πηγών, υπήρξε σημαντικό θέρετρο από την αρχαιότητα. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, την επισκεπτόταν ο στρατηγός Σύλλας. Βρίσκοντας ανακούφιση σε κάποια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε, ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί θέρμες, των οποίων τα ερείπια σώζονται δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Δείγματα της μεγάλης ακμής της πόλης αποτελούν τα εξαιρετικά κτήρια που θα δείτε να διατηρούνται μέχρι σήμερα στον παραλιακό δρόμο της Αιδηψού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΙΔΗΨΟΣ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ - ΦΕΝΕΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Ροβιές και επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα, μεταβυζαντινό, σε πευκόφυτη περιοχή, δίπλα σε ρεματιά, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Ιδρύθηκε τον 18ο αι. από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το καθολικό δεν έχει αγιογραφίες, έχουν καταστραφεί.
Στη συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, προκειμένου να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, ο οποίος πέθανε το 1730. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή (1922). Η ανακήρυξή του σε Άγιο έγινε το 1962.
Μετά το φαγητό αναχώρηση για τη Χαλκίδα, της οποίας σίγουρα το σήμα κατατεθέν είναι η νέα καλωδιωτή γέφυρά της, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 1993.
Παραμονή για καφεδάκι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο ):  75 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 25 €.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*.
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το δρομολόγιο ΑΡΚΙΤΣΑ – ΑΙΔΗΨΟΣ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης για συμμετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλλετε μέχρι 20 MAΡΤΙΟΥ 2012 στους  πιο κάτω τραπεζικούς λογαριασμούς,  ή μετρητά, το ποσό των 50,00 € . Τηλεφωνικές κρατήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από καταβολή χρημάτων δεν δεσμεύουν την κράτηση θέσεως.