Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! "Παρέλαση" Ολυμπιακού στην Τούμπα - Ένα... μαγικό εικοσέλπτο ήταν αρκετό

Η χθεσινοβραδινή νίκη του Λεβαδειακού με 1 - 0 επί του Παναθηναϊκού έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε με το 2 - 0 επί του ΠΑΟΚ να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα η διεκδίκηση του τίτλου θα ξεκινήσει σχεδόν εκ του μηδενός. Αυτό δεν ήταν απλό διπλό, αλλά επίδειξη δύναμης! Ο αποφασιστικός Ολυμπιακός έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ (0-2) και υπενθύμισε σε όσους τον ξέγραψαν πως παραμένει ο πρωταθλητής!

Ο Καζίμ ήταν έτοιμος για ενδεκάδα, ωστόσο η έμπνευση του Βαλβέρδε ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Ο Τούρκος έμεινε στον πάγκο, ο Αμπντούν βρέθηκε στο δεξί άκρο και έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στο 5' ο Ιμπαγάσα είδε το απίστευτο σουτ που εξαπέλυσε να τραντάζει το δοκάρι του Κρέσιτς, ωστόσο στην επόμενη φάση, ο Αλγεργινός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα από την κοντινή προβολή του Τζιμπούρ και από κοντά πάγωσε την Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι με απίστευτη πίεση, εξαιρετική κίνηση και τους Μιραλάς, Αμπντούν να κάνουν ό,τι θέλουν από τα άκρα κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου, αφού στο 18' ο Βέλγος με πολύ καλή ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ξεπεράσει την ατυχία (πριν το ματς τραυματίστηκε ο Γλύκος και στο 11' αποχώρησε ο Κατσικάς) και τον αιφνιδιασμό, κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του, με τους Γκαρσία και Λάζαρ να παίρνουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο και ο «δικέφαλος» έφτανε εύκολα την αντίπαλη εστία. Στο 29' η Τούμπα αναστέναξε, αφού η σουτάρα του Γκαρσία βρήκε το δοκάρι του Μέγερι. Η υπεροχή πάντως δεν έφερε αποτελέσματα, ενώ στο 38' ο Μπόλονι είδε και τον Αθανασιάδη να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Ο Ολυμπιακός «ξύπνησε», η επιθετική τριπλέτα απέκτησε ξανά κίνηση, άλλαζε θέσεις δυσκολεύοντας έτσι τα μπακ του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν μπροστά. Ο ΠΑΟΚ εκτός από την υπεροχή στο α' μέρος (64%-36% ) είχε και την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αφού στην αναμπουμπούλα του 43' το σουτ του Λίνο βρήκε στο σώμα του Μοντέστο και δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους πάντως να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπντούν στην αρχή της φάσης.

Νεύρα και αποβολή Λαζάρ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και στο β΄ με όρεξη, ο Ίβιτς που είχε πάρει την θέση του Αθανασιάδη έδινε ώθηση στην ομάδα του, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλύτερες επιλογές στην άμυνα. Βέβαια, στο 56' ο Σέρβος θα μπορούσε να δώσει άλλη τροπή στο ματς, ωστόσο το σουτ από κοντά έδιωξε ο Μέγερι κρατώντας έτσι το σημαντικό προβάδισμα. Λάθη, νεύρα και... έκρηξη στο 75', με τον ΠΑΟΚ να μένει με δέκα παίκτες. Ο Λαζάρ έκανε... δολοφονικό τάκλιν στον Μιραλάς, ο Τζιμπούρ του ζήτησε το λόγο και ο Ρουμάνος εκτός εαυτού του έδωσε κουτουλιά και φυσικά πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να παλέψει ως το τέλος για την ανατροπή. Μέχρι το τέλος του ματς τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν πολλά με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην έχουν πλέον το καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά τού, όμως στο 87' ο Μοντέστο έχασε μοναδική ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι.

Ο Καζίμ πάντως πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του, αφού πήρε τη θέση του Μιραλάς στο 77'. Ο Τούρκος μάλιστα είχε την ευκαιρία στο 86' να σκοράρει, αλλά όταν βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πριν προλάβει να πλασάρει έπεσε στο έδαφος από τον Λίνο, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (39' Ίβιτς) 
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62' Τοροσίδης), Αμπντούν (88' Χολέβας), Μιραλάς (77' Καζίμ), Τζεμπούρ.