Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο ιδρυτικός πυρήνας του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»












«Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».Το σήμα του κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, αναφέρεται ότι οι «Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα ‘Ανεξάρτητοι Έλληνες’»...
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του, στον ΑΝΤ1,  είπε «Οι πολίτες θα ξεκινήσουν αυτήν την παράταξη», και πρόσθεσε: «Δεν υπόσχομαι ότι με αυτήν την πρωτοβουλία των πολιτών μπορούμε να φέρουμε άσπρη εικόνα, θα φέρουμε όμως χαμόγελα».
Στον ιδρυτικό πυρήνα του κόμματος, συμμετέχουν και άλλα πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Χρήστος Ζώης, ο Γιάννης Μανώλης και ο Δημήτρης Σταμάτης, που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καμμένος φέρεται να βρίσκεται επίσης σε επαφές με τους βουλευτές που διαγράφηκαν από τη ΝΔ, αλλά και με κομματικά στελέχη που τάσσονται κατά του μνημονίου. Πάντως, έχει δηλώσει ότι το νέο κόμμα θα είναι μια αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι «παραμαγαζο της ΝΔ».