Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις με… υπογραφή


Toυ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

Το προαιώνιο ερώτημα περί του ποιος θα είχε το πολιτικό θάρρος να βάλει την υπογραφή του κάτω από υπουργικές αποφάσεις για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απαντήθηκε και επισήμως σήμερα. Οι απολύσεις με… υπογραφή, θα φέρουν το ονοματεπώνυμο του Δημήτρη Ρέππα, ενός ιστορικού και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με απευθείας αναφορές, τόσο στο παπανδρεϊκό κατεστημένο, όσο και στο εκσυγχρονιστικό ρεύμα.
Ο κ. Ρέππας προσπάθησε σήμερα να συνδέσει τις απολύσεις με την πρόθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει σε ορθολογική, αξιοκρατική αξιολόγηση των υπαλλήλων του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι εντυπώσεις ωστόσο δεν είναι με το μέρος του.
Η αξίωση της τρόικας για απευθείας απολύσεις, συνιστά ουσιαστικά την… τιμωρία της κυβέρνησης για το «φιάσκο» με την προώθηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, που είχε επικαλεστεί ο Δημήτρης Ρέππας, ως επαρκές αντίβαρο, για να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο, και επομένως το μισθολογικό κόστος.
Ο αριθμός των απολύσεων αναμένεται να ανέλθει στο ύψος των 15.000 εντός του 2012, ως πρόγευση για τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, που έχει απαιτήσει η τρόικα μέχρι το τέλος του 2015.

statesmen.gr