Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ


Τον κίνδυνο να πάρουν στα χέρια τους μηδενικά ακόμη και χρεωστικά (δηλαδή, να κληθούν να καταβάλουν χρήματα στο Δημόσιο!) εκκαθαριστικά μισθοδοσίας το επόμενο διάστημα αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιχειρούν να μποϊκοτάρουν το νέο μισθολόγιο.
Αυτό επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr μετά τη λήξη χθες της προθεσμίας που έθεσε  εγκύκλιος της γενικής γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευσταθία Μπεργελέ προς όλες τις υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους ώστε να μπουν στο νέο σύστημα αμοιβής στο Δημόσιο.
Αφορμή για την εγκύκλιο, όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια η γενική γραμματέας, ο μεγάλος αριθμός υπηρεσιών που δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου να αποστείλουν στοιχεία για τις διαπιστωτικές πράξεις ένταξης του προσωπικού στο νέο βαθμολόγιο, αφού «η κατάταξη στους νέους βαθμούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια και την εν γένει εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 4024/2011».
Εκκρεμότητες από άλλα υπουργεία
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr, ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες από άλλα υπουργεία με τις διαπιστωτικές πράξεις για την ένταξη στο νέο βαθμολόγιο, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στους υπαλλήλους που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα.
Συγκεκριμένα, καθώς το νέο μισθολόγιο εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου το επόμενο διάστημα που οι υπάλληλοι αυτοί θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο νέο βαθμολόγιο «θα κληθούν να πάρουν ακόμα και χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας».
Πάντως, μετά την εφεδρεία και το μποϊκοτάρισμα της από υπηρεσίες και υπουργούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί, αφού πρώτα «έκλεισε τον κύκλο της» και «κατέρριψε ένα ταμπού στο Δημόσιο, αυτό της μονιμότητας», την ίδια τύχη φαίνεται να έχει και το βαθμολόγιο.