Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ιωάννης Βρούτσης...άπλετο φως στα σκοτεινά σημεία

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή διαρροές και ανακοινώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με το λαθρεμπόριο των καυσίμων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος και θυμωμένος τις ενδοκυβερνητικές «αψιμαχίες», μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, τα οποία - μέσα από ένα «πόλεμο» διαρροών και ανακοινώσεων - προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την μη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Το θέμα αποκτά ακόμη σοβαρότερες πολιτικές διαστάσεις, αφού  - παρά τις τραγικές στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός - το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων παραμένει στο απυρόβλητο, στερώντας από το Δημόσιο πολύτιμους πόρους.
Παρά το γεγονός ότι ο Ν.3784/2009 της Ν.Δ. έδινε τη δυνατότητα ελέγχου της αλυσίδας διακίνησης υγρών καυσίμων, η κυβέρνηση Παπανδρέου επέδειξε  -για 2,5 ολόκληρα χρόνια - εγκληματική ολιγωρία. Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην δίνεται, σήμερα, η δυνατότητα να ελεγχθεί στο σύνολό της μέσω της τεχνολογίας η εφοδιαστική αλυσίδα διακίνησης υγρών καυσίμων και να παταχθεί οριστικά το λαθρεμπόριο. 
Τα όσα τώρα διαρρέονται ή δηλώνονται από τα δύο υπουργεία αποκαλύπτουν σκοτεινά σημεία, για τα οποία απαιτείται να χυθεί εδώ και τώρα, άπλετο φως».


Συνάντηση με Κουτρουμάνη

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών,  βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας σ΄ ό,τι αφορά το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 12:30.
Θα ακολουθήσει, στο υπουργείο Εργασίας, ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. κ. Ν. Νικολόπουλο.