Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Παναθηναϊκός την "γλίτωσε" στο Αγρίνιο στο 94΄!

Με τέρμα του Τοτσέ στο 94' και παρότι έπαιζε με 10 παίκτες λόγω σοβαρού τραυματισμού του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός έφυγε… ευτυχισμένος με το «Χ» (1-1) από το Αγρίνιο.
O Παναιτωλικός προσπάθησε να αξιοποιήσει τις μια – δυο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Το κατάφερε  στο 63', όταν ο Ρότσα έβγαλε μια εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Καμαρά ξεπέρασε και τον Καπίνο και μ' ένα εύκολο πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα σκόραραν δύο φορές στο παιχνίδι, ωστόσο, η πρώτη τους απόπειρα δεν μέτρησε ορθώς… Στο πρώτο ημίχρονο, ο Καμαρά με κεφαλιά είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, ο Βοσκάκης έδειξε σέντρα, αλλά με λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρηση ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ και προσωρινά ο Παναθηναϊκός λυτρώθηκε…
Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν να φτάσουν στο 87' του αγώνα για να κάνουν την μία και μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι… Μάλιστα τα κατάφεραν αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε  στο 78΄ , με τον Φερέιρα να μην έχει δικαίωμα αλλαγής, αφού είχε κάνει και τις τρεις.
Ο Τοτσέ, ύστερα από εκπληκτική πάσα του Κατσουράνη, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπλάζιτς είπε «όχι» και κράτησε το 1-0… Όμως, στο 94' κι εκεί που όλα έδειχναν… θρίαμβο του Παναιτωλικού, ο Τοτσέ έκανε ό,τι δεν έκανε στο 87' κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 1-1.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουμίν (68' Μουμίν), Ρότσα, Μπουμάλ, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (84' Πασάς), Σιόντης (65' Παλαιολόγος), Αντι, Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα (66' Μαρίνος), Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (58' Πετρόπουλος), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας (71' Μαυρίας), Κλέιτον.

Ποδοαρικό με το δεξί ο ΠΑΟΚ , 3 - 1 τον Λεβαδειακό

Μέ Βιεϊρίνια και Κοντρέρας να αποχαιρετούν  σε κλίμα φόρτισης τον κόσμο του ΠΑΟΚ,  ο δικέφαλος με ηγέτη τον Αθανασιάδη (δύο γκολ) κέρδισε τον Λεβαδειακό με 3-1.
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς και μάλιστα (χωρίς να βγάζει μάτια) είχε τον έλεγχο και μάλιστα δυο καλές στιγμές με τον Γεωργιάδη στο 2' (κεφαλιά που πέρασε άουτ) και το 5' (πλασέ το οποίο κατέληξε σε κόρνερ λόγω της εξαιρετικής επέμβασης του Κυριακίδη).
Μετά το 15' ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ισορροπήσει και να βγει μπροστά, όμως λίγο αργότερα στο 21' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ και του... έκοψε τη φόρα. Ο Κλάους έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Ιβιτς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη και από πλάγια αριστερά τον πλάσαρε με έξυπνο τρόπο για το 1-0.
Στη συνέχεια οι Βοιωτοί (που ήταν πολύ καλά στημένοι μεσοαμυντικά) προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή. Εξαίρεση ένα σουτ του Φαβάλι στο 41' που κι αυτό «σταμάτησε» στα σώματα των αμυντικών.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις αρχές της επανάληψης, όταν ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κλαόυς Αθανασιάδης! Σε σέντρα του Φωτάκη από τα δεξιά, ακολούθησε κεφαλιά - πάσα του Ίβιτς στον Σαλπιγγίδη, προβολή - πάσα του 30χρονου επιθετικού μέσα στην μικρή περιοχή και τελικά ο Αθανασιάδης προ κενής εστία πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-0.
Ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε σχετικά εύκολα το πολύτιμο προβάδισμα των δύο τερμάτων και μάλιστα στα τελευταία λεπτά ανέβασε την απόδοσή του και σκόραρε για τρίτη φορά με τον Αθανασιάδη. Ο Λάζαρ έκλεψε τη μπάλα μεταξύ κέντρου και περιοχής του Λεβαδειακού (από λάθος του Ζησόπουλου), προχώρησε λίγα μέτρα και την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής πλάσαρε τον Κυριακίδη για το 3-0.
Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πετύχει και τέταρτο τέρμα σε μια διπλή ευκαιρία με τον Σταφυλίδη στο 90' ο οποίος αρχικά είχε δοκάρι, και στην εξέλιξη της φάσης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.
Το γκολ της τιμής ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για τους φιλοξενούμενους με τον Ναπολεόνι να νικά τον κατά τα άλλα πολύ σταθερό Γλύκο στο μεταξύ τους τετ α τετ
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (80' Λαζάρ), Ιβιτς (67' Γιάννου), Αθανασιάδης, Ετο (53' Σταφυλίδης), Κατσικάς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Κοιλιάρας (68' Ναπολεόνι),Μελισσάς (56' Ζαουί), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78' Πόποβιτς).