Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο +6 ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά είχε Ιβάν , 1 - 0 τον Ατρόμητο



Όταν οι Μιραλάς και Τζιμπούρ αστοχούν, όταν ο Πάντελιτς είναι στον πάγκο, ο Ολυμπιακός βρίσκει λύσεις από παίκτες-εργαλεία τύπου Μαρκάνο. Με γκολ του Ισπανού αμυντικού Ιβάν Μαρκάνο στο 53', λοιπόν o νωθρός Ολυμπιακός  κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο που πλήρωσε τις απουσίες του με τους «ερυθρόλευκους» να είναι στο +6  από τον Παναθηναϊκό, στην κορυφή!
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, είχε κάποια μικρά καλά διαστήματα, αλλά κέρδισε το ματς, διότι ο Ατρόμητος στερήθηκε βασικές του μονάδες, όπως είναι οι Τάτος, Μήτρογλου, Μπάλλας και Σκόνδρας.
Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός! Από το πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τη διάθεση του γρήγορου γκολ και στο 11' το άγγιξαν. Ο Μιραλάς έκανε ωραία σέντρα στον Τζιμπούρ με τον Γαλλοαλγερινό να πιάνει από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι και το 0-0 να παραμένει.
Ηταν εμφανές πως ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας και στο 17' οι Πειραιώτες έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Τζιμπούρ. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το 0-0 παρέμεινε με τον Ατρόμητο να δείχνει ανίκανος να κρατήσει μπάλα, να δώσει 3η πάσα με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στους οικοδεσπότες να βγαίνουν συνέχεια στην επίθεση.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Ατρόμητου που δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα. Ετσι ο χρόνος περνούσε με το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» να παραμένει και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προβληματίζεται.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μακούν αντί του Μοντέστο για να «κερδίσει» σε δημιουργία, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο β' ημίχρονο. Στο 51' οι Περιστεριώτες απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των οικοδεσποτών με τον Μέγιερι να αποσοβεί τα χειρότερα στο σουτ του Νάστου.
Ο Ολυμπιακός ήθελε το γρήγορο γκολ στην έναρξη της επανάληψης για να φύγει το άγχος και αυτό εν τέλει ήρθε στο 53' όχι από τον on fire Μιραλάς ή τον «καυτό» Ράφικ Τζιμπούρ, αλλά από τον Μαρκάνο. Ο Ισπανός αμυντικός με ανάποδη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη νίκησε τον Ιτάνζ, έγραψε το 1-0 και επί της ουσίας έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τους «ερυθρόλευκους».
Μετά το γκολ, ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 63' απείλησε με την ισοφάριση με τον Μέγιερι να κάνει δυο σημαντικές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Τόμας με το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών να παραμένει.
Το σκορ έμελλε να μην αλλάξει με το 1-0 να παραμένει, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν το 2ο γκολ με τον Ατρόμητο, ταυτόχρονα, να μην έχει τις ευκαιρίες για την ισοφάριση!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (46' Μακούν), Φετφατζίδης, Μιραλάς (82' Μέλμπεργκ), Φουστέρ (64' Γέστε), Τζιμπούρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (74' Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (80' Μπέλιτς), Δημούτσος (62' Πίτου Γκαρσία), Μακρής, Ζουέλα.