Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου. Σήμερα έγινε πανηγυρική  Θεία Λειτουργία από ιερείς της περιφέρειας Δερβενίου όπου την παρακολούθησαν πλήθος πιστών.
Στη Θεία Λειτουργία ήταν  προγραμματισμένη να Ιερουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονυσίος.  Όμως ο κ. Διονυσίος δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στη πανηγυρική  Θεία Λειτουργία καθώς  η γρίπη  τον καθήλωσε  στο κρεβάτι.  
 Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου  του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης .οι βουλευτές του Νομού κ. κ. Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη και Κώστας Κόλλιας , ο τ. Νομάρχης Κορινθίας και Περιφερειακός Συμβουλος κ. Νίκος Ταγαράς,  ο πολιτευτής κ. Στέλιος Μάρκελλος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος , οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας και Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας ,  ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές , ο γιατρός και τ. Δημ. Σύμβουλος Ξυλοκάστρου Θανάσης Παπαχριστόπουλος κ.α.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς. «Χρόνια πολλά».